- Home
- Social
- BUCURESTI, (16.05.2019, 10:44)
- Departamentul Social - Mediafax
Deţinătorii de terenuri cu ambrozie, obligaţi să o elimine. Amenzi URIAŞE pentru cine nu ia măsuri
Deţinătorii sau administratorii de terenuri pe ale căror suprafeţe au fost depistate focare de infestare cu această plantă sunt obligaţi să o elimine. În caz contrar, ei riscă amenzi între 750-5.000 de lei pentru persoanele fizice şi până la 20.000 de lei pentru persoanele juridice, anunţă PMB.
Urmărește
2136 afișări
Deţinătorii de terenuri cu ambrozie, obligaţi să o elimine. Amenzi URIAŞE pentru cine nu ia măsuri
Ambrozia este considerată o specie invazivă, extrem de nocivă prin efectul şi cantitatea de polen răspândită în atmosferă, motiv pentru care anul trecut a fost actualizată legislaţia în domeniu pentru combaterea ei şi s-a trecut la aplicarea acesteia şi în Bucureşti, prin adoptarea unei hotărâri a Consiliului General, transmite Primăria Municipiului Bucureşti, într-un comunicat remis joi MEDIAFAX.
Proprietarii sau administratorii cu terenuri infestate de ambrozie care nu o înlătură riscă amenzi între 750 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 5.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele juridice. Contravaloarea sancţiunilor aplicate se constituie ca venituri la bugetul local al Sectorului 1-6 al municipiului Bucureşti, transmite sursa citată.
Totodata, la nivelul primăriei Capitalei, a fost constituită o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai PMB şi ai primăriilor de sector şi din cei ai altor 7 instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi mediului: Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Comisariatul Municipiului Bucureşti - Garda Naţională de Mediu, Direcţia pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Presa şi ONG-urile din Georgia, în pericol. Partidul de guvernământ anunţă legi drastice
-
Trump continuă cu ameninţările: Va anunţa noi tarife „reciproce” săptămâna viitoare. În vizor se află şi UE
-
Crucea Roşie cere ca următorul schimb de ostatici între Israel şi Hamas să se desfăşoare în privat
Astfel, sectoarele Municipiului Bucureşti au obligaţia de a identifica, în fiecare primăvară, terenurile infestate cu ambrozie, de a comunica PMB lista acestora şi de a transmite, până la data de 05 iunie a fiecărui an, notificări către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, cu privire la obligaţiile legale ce le revin şi sancţiunile aplicabile.
La rândul său, Primăria Capitalei a dispus ca Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să ia toate masurile legale astfel încât să elimine ambrozia din parcurile şi spatiile verzi pe care le are în administrare.
Proprietarii şi administratorii terenurilor care au primit notificare, au obligaţia ca, până la data de 30 iunie a fiecărui an, să combată şi să distrugă ambrozia de pe terenurile lor, după care trebuie să informeze în scris autoritatea administraţiei publice locale pe raza căruia se află terenul infestat cu ambrozie.
Combaterea ambroziei se face prin aplicarea metodelor recomandate de către specialiştii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti, respectiv cosirea repetată, manual sau mecanic, smulgerea în cazul unor suprafeţe izolate, efectuarea unor arături adânci şi discuiri pe terenuri agricole, cu excepţia erbicidării – în zonele de interes public.
În celelalte zone se poate aplica şi erbicidarea, însă limitat pe terenurile infestate, doar la recomandarea specialiştilor din cadrul Direcţiei pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti şi sub directa îndrumare şi controlul specialiştilor din cadrul unităţilor fitosanitare pentru protecţia plantelor, pe toată perioada de vegetaţie.
În perioada 1 iulie – 15 iulie, respectiv în perioada 16 – 31 iulie, comisia mixtă constituită la nivelul Capitalei va verifica terenurile şi va aplică sancţiuni proprietarilor sau administratorilor atunci când constată eventuale abateri de la prevederile legale.
Citește pe www.zf.ro: BREAKING. Ionuţ Dumitru, profesor ASE: România a depăşit Polonia la PIB per capita şi este peste Ungaria, Croaţia sau Grecia
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Prognoză specială pentru Capitală: FURTUNI până duminică. Temperaturile ajung şi la 26 grade Celsius
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Primele imagini cu explozivul cuplu Tamaş – Alexa, din Asia Express, în infernul din Filipine, cu 31 de grade la ora 18:00 şi 75% umiditate. FOTO&VIDEO EXCLUSIV
PROSPORT.RO
Produsul de 21 de lei de la Pepco i-a înnebunit pe români. Se bat pentru ustensila care face praf aparaturile scumpe
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe