Deţinuţi eliberaţi anticipat în Scoţia, întorşi în închisoare pentru recidivă

Zeci de infractori eliberaţi anticipat în Scoţia au fost reţinuţi din nou pentru noi infracţiuni, după ce 477 de deţinuţi au fost eliberaţi vara aceasta pentru a reduce supraaglomerarea, scrie Sky News.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Deţinuţi eliberaţi anticipat în Scoţia, întorşi în închisoare pentru recidivă

Deţinuţi eliberaţi anticipat în Scoţia, întorşi în închisoare pentru recidivă

Zeci de infractori eliberaţi anticipat din închisorile scoţiene au fost reţinuţi din nou, după ce au comis alte infracţiuni.

În total, 477 de deţinuţi au fost eliberaţi în patru tranşe pe parcursul verii, ca parte a unei măsuri menite să combată supraaglomerarea în penitenciare, dintre care 57 au revenit în închisoare până pe 18 septembrie.

Serviciul Penitenciar Scoţian (SPS) a declarat că persoanele reîntoarse la închisoare au stat în comunitate între două şi 61 de zile, cu o medie de 22 de zile. Doar deţinuţii care îşi executau pedepse scurte de sub patru ani şi care mai aveau 180 de zile sau mai puţin de executat au fost luaţi în considerare pentru eliberare.

Deţinuţii condamnaţi pe viaţă sau cei încarceraţi pentru infracţiuni sexuale, de abuz domestic sau terorism au fost excluşi automat din acest program.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici