Deţinuţii din Marea Britanie ar putea fi trimişi în închisorile din Estonia

Guvernul britanic ia în calcul trimiterea de deţinuţi în Estonia pentru a reduce supraaglomerarea din închisori.

Urmărește
2286 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii din Marea Britanie ar putea fi trimişi în închisorile din Estonia

Deţinuţii din Marea Britanie ar putea fi trimişi în închisorile din Estonia

Guvernul britanic ia în considerare posibilitatea de a trimite deţinuţii să îşi execute pedepsele în Estonia, din cauza crizei de locuri din penitenciare, informează The Independent.

Ministerul Justiţiei din Marea Britanie şi omologul estonian se află în discuţii despre un potenţial parteneriat, după ce Tallinnul a declarat că deţine locuri suficiente pentru a prelua deţinuţi şi din alte ţări.

Miniştrii Justiţiei din ambele ţări, Shabana Mahmood şi Liisa Pakosta, aveau în plan să discute despre acest plan la un eveniment organizat de Consiliului Europei desfăşurat joi la Vilnius, Lituania.

„Marea Britanie şi Estonia au o istorie de cooperare internaţională de succes, iar un astfel de parteneriat ar aduce noi oportunităţi de colaborare”, a declarat Pakosta, ministrul Estonian, pentru The Telegraph.

Pentru ca planul să fie aplicat, guvernul estonian trebuie să obţină aprobarea Parlamentului.

Oficialii britanici au spus că această opţiune este luată în considerare tot mai mult din cauza situaţiei critice din penitenciare, moştenită de guvernul laburist de la cel conservator anterior.

În prezent, închisorile din Anglia şi Ţara Galilor se confruntă cu o lipsă gravă de locuri, cu doar 83 de spaţii disponibile luna trecută, în timp ce numărul de deţinuţi este estimat să crească de la aproximativ 89.000 la între 93.100 şi 106.300, până în martie 2027.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici