Dezbatere aprinsă: ce caută un bărbat în grupul de lucru pentru produse menstruale gratuite

  • Un bărbat va fi angajat în grupul de lucru pentru demnitatea menstruală din Scoţia, care va pune în aplicare dreptul legal la produse menstruale gratuite în spaţii publice.
  • Anunţul a creat dezbateri aprinse în spaţiul public, fiind considerat că postul ar trebui ocupat de o femeie, scrie BBC.
Urmărește
362 afișări
Imaginea articolului Dezbatere aprinsă: ce caută un bărbat în grupul de lucru pentru produse menstruale gratuite

FOTO Twitter

Un grup de lucru din Tayside şi-a apărat decizia de a numi un bărbat în funcţia de ofiţer de demnitate pentru a pune în aplicare legea privind dreptul legal la produse menstruale gratuite în spaţii publice în Scoaţia.

Angajarea lui Jason Grant a stârnit o dezbatere aprinsă pe internet, criticii spunând că postul ar fi trebuit să fie ocupat de o femeie.

Legenda tenisului Martina Navratilova a descris acest lucru ca fiind „absurd”, în timp ce actriţa Frances Barber a declarat că decizia este „fumegândă”.

Susan Dalgety, editorialistă şi militantă pentru drepturile femeilor, a scris pe Twitter: „Habar nu am de ce cineva a crezut că este o idee bună să numească un tip”.

Deputatul SNP Ian Blackford a declarat că o femeie ar fi mai potrivită pentru acest rol. El a declarat pentru Sky News: „Cred că este important să avem o politică corectă, cred că este important să o punem în aplicare şi m-aş fi gândit, ca principiu, că ar fi mult mai bine ca femeile să ocupe aceste posturi decât oricine altcineva. Este o politică de care ar trebui să fim cu toţii mândri. Până la urmă, cred că ar trebui să existe o prioritate de a avea femei în aceste posturi”.

Se aşteaptă ca Jason Grant să conducă o campanie regională în şcoli, colegii şi comunităţi mai largi pentru a creşte gradul de conştientizare a noii legi şi pentru a se asigura că fondurile guvernului scoţian sunt alocate în mod corespunzător.

În anunţul de angajare, candidatul potrivit trebuie să aibă „un istoric de succes în ceea ce priveşte implicarea şi responsabilizarea unei game largi de persoane dintr-o gamă diversă de medii culturale şi socio-economice, în special a tinerelor care au menstruaţie”.

De asemenea, în cadrul rolului său, Grant va discuta probleme legate de menopauză.

Grant nu va comenta controversa legată de numirea sa.

El a lucrat anterior ca manager de cont la Imperial Tobacco, apoi a devenit antrenor personal şi a fost recent ofiţer de bunăstare pentru Dundee şi Angus College. Funcţia de ofiţer de demnitate pe o perioadă de 24 de luni are un salariu de până la 36.126 de lire sterline, postul fiind finanţat de guvernul scoţian. Un purtător de cuvânt al guvernului scoţian a declarat că acesta „nu a avut nicio implicare în aceste posturi sau numiri”.

„Unele autorităţi locale numesc personal pentru a se asigura că îşi respectă noile îndatoriri şi că fac produse gratuite în conformitate cu legea, asigurându-se că există informaţii disponibile cu privire la locul unde se poate avea acces la produse şi, de asemenea, abordând probleme precum stigmatul care încă înconjoară accesul la produsele pentru menstruaţie”, a transmis Guvernul.

Luni, în Scoţia a intrat în vigoare o nouă legislaţie care protejează dreptul la produse sanitare gratuite. Legea privind produsele menstruale înseamnă că consiliile şi furnizorii de educaţie trebuie să pună la dispoziţia celor care au nevoie de ele articole gratuite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici