- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.08.2019, 14:08)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dezbatere cu tensiuni la Primăria Capitalei pentru o instalaţie de incinerare a deşeurilor reziduale, cu valorificare energetică
Municipiul Bucureşti va folosi o instalaţie de incinerare a deşeurilor reziduale cu o capacitate de 235.000 de tone anual, potrivit unui proiect de hotărâre pentru aprobarea Masterplanul pentru sistemul de management integrat al deşeurilor la nivelul Municipiului. Dezbaterea a creat tensiuni.
Urmărește
211 afișări
Dezbatere cu tensiuni la Primăria Capitalei pentru o instalaţie de incinerare a deşeurilor reziduale, cu valorificare energetică
În instalaţia de incinerare cu valorificare energetică se vor trata numai deşeurile reziduale, rămase după colectarea separată a deşeurilor recliclabile şi a biodeşeurilor, potrivit proiectului votat în şedinţa CGMB de marţi.
Deşeurile reziduale cunt cele care nu pot fi reciclate, precum resturi de alimente, scutece folosite, mucuri de ţigară sau ambalaje foarte murdare.
„Capacitatea instalaţiei de incinerare cu valorificare energetică a fost estimată scăzând din cantitatea totală de deşeuri municipale generate cantitatea de deşeuri reciclabile şi biodeşeuri care trebuie colectate separat pentru atingerea ţintei de reciclare. A fost luată în considerare valoarea cea mai ambiţioasă a acestei ţinte, şi anume 65% în 2035”, se arată în proiect.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Cantităţile minime anuale de deşeuri reziduale ce trebuie asigurate la instalaţia de incinerare cu valorificare energetică sunt:
Sectorul 1 - 28.130 tone, Sectorul 2 - 43.093 tone, Sectorul 3 - 48.092 tone, Sectorul 4 - 35.913 tone, Sectorul 5 - 33.885 tone, Sectorul 6 - 45.886 tone. În total, 235.000 de tone de deşeuri.
Instalaţia ar urma să fie operaţională din 2023 şi se va achiziţiona din fonduri europene.
„În Municipiul Bucureşti există o acoperire incompletă a colectării separate a deşeurilor. Astfel, rata de depozitare a deşeurilor municipale este destul de mare, fiind una dintre cele mai mari din UE, iar rata de reciclare destul de mică. Prin urmare, este necesară modernizarea infrastrcuturii existente şi acoperirea colectării separate pentru a se îndeplini, pe de o parte, obiectivele stabilite în Directiva-cadru privind deşeurile, care impune pentru reutilizarea şi reciclarea a cel puşin 50% a hârtiei, metalului, sticlei şi plasticului din deşeurile menajere similar în 2020 şi pregătirea pentru reutilizare, reciclare şi alte forme de recuperare a cel puţin 70% din deşeurile din construcţii şi desfiinţări”, se arată în raportul de specialitate al proiectului votat marţi.
Dezbaterea pe acest proiect a fost tensionată, după ce, atât consilieri USR cât şi PNL au afirmat că incineratorul va polua Bucureştiul şi că acest tip de instalaţie nu se mai foloseşte în ţările din Vestul Europei.
În context, Alexandru Gâdiuţă a adus în discuţie groapa de gunoi din nord-vestul Capitalei, despre care a spus că afectează mai multe zone din Bucureşti şi că mirosul de la groapa Iridex se simte în mai multe zone din Capitală.
În replică, Gabriela Firea i-a răspuns lui Gâdiuţă că acesta are o nemulţumire „selectivă” faţă de gropile de gunoi din Bucureşti şi că „nu-i place de ochii patronului” (de la Iridex – n.r.).
Schimb de replici au fost şi între Octavian Berceanu (USR) şi Gabriela Firea, asta după ce edilul le-a reproşat consilierilor din opoziţie faptul că nu susţin Masterplanul şi a întrebat retoric dacă vor ca Bucureştiul să se transforme în Napoli (cu referire la criza gunoaielor de pe străzile oraşului italian – n.r.).
„În mica Sicilie”, a răspuns Berceanu, moment în care Gabriela Firea i-a răspuns că din această „Mică Sicilie” fac parte şi membri USR.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14