"Acest contract a fost elaborat la data de 24.04.2007. După finalizarea şi aprobarea documentaţiei de atribuire, care se referă la Caietul de Sarcini şi specificaţiile tehnice, caiet de sarcini care s-a întocmit pe vremea când la conducerea Poliţiei Române era altcineva, a fost trimisă la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, care nu a formulat niciun punct de vedere negativ. După finalizarea şi aprobarea documentaţiei de atribuire, anunţul de participare a fost publicat în data de 10 mai 2007, în sistemul electronic de achiziţii publice, iar în data de 11 mai 2007 în suplimentul Jurnalului oficial al Uniunii Europene şi în Monitorul Oficial al României, partea a patra, Achiziţii Publice. Deci, transparenţa a existat din toate punctele de vedere", a spus Popa.
”Ştiu că nu am făcut decât să respectăm legea, am preluat un contract pe care a trebuit să-l finalizăm. Nu am de ce să am emoţii, să plecăm capul eu şi colegii mei’,’ a spus Popa, menţionând că în derularea procedurilor pentru achiziţia autospecialelor a existat transparenţă ”din toate punctele de vedere”.
Întrebat dacă ştie ce conţine raportul înaintat DNA, marţi, de MIRA, Popa a precizat că urmează să studieze documentaţia ca să vadă care este situaţia.
El a subliniat că, până în prezent, nu a fost efectuată nicio plată pentru achiziţionarea maşinilor.
Şeful Poliţiei Române a menţionat însă că aceste autoturisme ”nu sunt simple maşini, ci autospeciale, cu dotări speciale”. El a spus că Poliţia Română are nevoie de dotări pentru un flux informaţional rapid, pentru ”a satisface nevoile muncii operative”.
Şeful Institutului de Criminalistică din Poliţia Română, comisarul şef Gabriel Ţâru, a declarat că dotarea cu laboratoare criminalistice, la nivelul inspectoratelor de Poliţiei, este ”destul de precară”, existând câte un singur laborator, cu excepţia a trei judeţe şi de Bucureşti.