- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (06.07.2020, 15:16)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diabetologul Nicolae Hâncu a primit medalia „Iuliu Haţieganu” a UMF Cluj, la împlinirea a 80 de ani
Medalia „Iuliu Haţieganu” a UMF Cluj-Napoca a fost acordată luni, preşedintelui de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, la împlinirea vârstei de 80 de ani.
Urmărește
572 afișări
Diabetologul Nicolae Hâncu a primit medalia „Iuliu Haţieganu” a UMF Cluj FOTO Facebook/Nicolae Hâncu
Potrivit Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Nicolae Hâncu este unul dintre cei mai apreciaţi, respectaţi şi renumiţi medici din România, având contribuţiile remarcabile la dezvoltarea şi prestigiul învăţământului universitar clujean şi românesc.
Acesta este, printre altele, membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Ştiinte Medicale din România şi preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a declarat că medalia de onoare a universităţii se acordă personalităţilor remarcabile ale medicinii clujene. „Mă simt extrem de onorată să îi înmânez această medalie profesorului Nicolae Hâncu în această zi deosebită, când sărbătoreşte şi frumoasa vârstă de 80 de ani”, a spus Buzoianu.
Nicolae Hâncu a declarat la rândul său că datoria profesiei sale este să ajute ştiinţa în drumul spre sănătatea omului iar pe om să-l călăuzească spre sănătate.
„Realizările, succesele şi poziţiile în ierarhiile profesiei le datorez Universităţii mele. Azi, UMF Iuliu Haţieganu este o mândrie a Clujului şi a României, cu o admirabilă vizibilitate naţională şi internaţională, având o impunătoare prestanţă şi un prestigiu consolidat an de an”, a subliniat Hâncu.
De-a lungul carierei sale de peste 50 de ani, profesorul clujean a contribuit direct la înfiinţarea Asociaţiei Române pentru Studiul Obezităţii (1993), a Asociaţiei Române de Ateroscleroză şi Lipidologie (1999), a Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice (2001), a Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet (2001) şi a Societăţii Române de Nutriţie (2003).
În anul 1992, Hâncu a înfiinţat Centrul Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Cluj-Napoca.
Un alt aspect important al vieţii sale profesionale a fost prezenţa sa ca membru în Consiliul Societăţii Europene de Diabet (2001-2005), concomitent cu poziţia de secretar al Grupului de Lucru Învăţământ Postuniversitar din cadrul acestei instituţii.
A fost cea mai înaltă poziţie ocupată de un diabetolog român într-un for ştiinţific european. În acea perioadă, a participat la organizarea a numeroase cursuri postuniversitare în Dublin, Budapesta, Viena, Kaunas, Wroslaw şi România.
Autor şi co-autor a zeci şi sute de cărţi, articole şi lucrări ştiinţifice, publicate în ţară şi în străinătate, profesorul Nicolae Hâncu şi-a desfăşurat activitatea ştiinţifică în domenii precum lipidologia clinică, managementul clinic al diabetului zaharat de tip 2, riscul cardiovascular global, obezitatea abdominală.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20