Diaspora ReSTART: 60 de români întorşi în ţară primesc subvenţii de câte 40.000 de euro pentru afaceri

60 de întreprinzători români întorşi din străinătate au semnat, vineri, la Cluj-Napoca, contractele pentru subvenţii de câte 40.000 de euro în vederea derulării, în ţară, a unor afaceri în cadrul proiectului ”Diaspora ReSTART” implementat de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România.

Urmărește
1901 afișări
Imaginea articolului Diaspora ReSTART: 60 de români întorşi în ţară primesc subvenţii de câte 40.000 de euro pentru afaceri

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la ceremonia naţională de semnare a contractelor de subvenţie, că evenimentul concretizează eforturile depuse pentru întoarcerea acasă a românilor cu spirit antreprenorial din diaspora.

„Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, în calitate de beneficiar, implementează în perioada septembrie 2017 – septembrie 2020 proiectul <Diaspora ReSTART>, ce are ca principal obiectiv susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunile mai puţin dezvoltate ale României de către românii din străinătate. Evenimentul concretizează eforturile depuse pentru întoarcerea acasă a românilor cu spirit antreprenorial din diaspora şi pentru crearea de valoare adaugată în economia românească. La ceremonia naţională de semnare a contractelor de subvenţie, în valoare de 40.000 de euro pe proiect, participă cei 60 de câştigători. Este un moment istoric, şi cred că acest tip de construcţie a încrederii îi va ţine acasă pe cei de care avem grijă foarte mult timp, acesta fiind tipul de abordare cel mai sănătos”, a spus Jianu.

Potrivit acestuia, domeniile de activitate ale proiectelor finanţate prin proiect sunt diverse, de la activităţi de inginerie, consultanţă tehnică, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, până la restaurante şi consultanţă în management, iar beneficiarii sunt români întorşi din Spania, Australia, Portugalia, Germania şi SUA, Marea Britanie.

Ana Maria Drăgănuţă Briard, avocată de profesie, a locuit în ultimii doi ani în Portugalia, la Lisabona, şi a aplicat pentru obţinerea celor 40.000 de euro cu care va înfiinţa o platformă online pentru selectarea avocaţilor, în special a celor tineri, care au 15 ani de activitate.

„Va fi o platformă bazată pe locaţia avocaţilor, a părerilor clienţilor despre ei şi a specializărilor. Platfoma o voi coordona din Bacău”, a spus aceasta.

Un alt antreprenor, Raul Jurj, din Arad, întors din Germania, a câştigat finanţarea pentru firma sa de construcţii, şi va folosi banii pentru creşterea calităţii activităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici