Dieta militară promite slăbirea în 3 zile. Care sunt alimentele permise, riscuri şi beneficii

Tot ce trebuie să ştii despre o dietă care propune sub 1.400 de calorii pe zi.

Urmărește
39629 afișări
Imaginea articolului Dieta militară promite slăbirea în 3 zile. Care sunt alimentele permise, riscuri şi beneficii

Dieta militară promite slăbirea în 3 zile. Care sunt alimentele permise, riscuri şi beneficii

Cea mai recentă modă pentru cei care caută sfaturi pentru pierderea în greutate este dieta militară.

În ciuda numelui, nu derivă dintr-un program al armatei, în sensul că nu respectă principiile nutriţionale ale meselor oferite soldaţilor de pe front.

Este vorba despre un plan alimentar extrem care promite să te facă să slăbeşti 5 kg în 7 zile pe baza unui program foarte intens de 3 zile.

Dieta militară presupune aportul unei cantităţi de calorii între 1.100 şi 1.400 în primele trei zile.

Dr. Nichole Andrews, medic dietetician şi oncolog, a precizat că este indicat să urmaţi acest plan în mod intermitent, fără a depăşi 3 zile de reducere intensă a caloriilor ingerate.

Există însă cei care caută măsuri mai drastice, care nu sunt recomandate de profesionişti, şi continuă această schemă o lună întreagă, slăbind 15 kilograme.

Sunt interzise legumele cu amidon

Ce mănânci în timpul dietei militare? Încercând să reducă aportul de calorii, să slăbească rapid, dieta militară se bazează pe nişte alimente care conţin puţine grăsimi.

Printre alimentele prezente în dieta militară se numără grepfrutul, bananele, merele, produsele din cereale integrale, untul de arahide, tonul, hot-dog-urile, carnea, mazărea, morcovii, broccoli, brânza de vaci şi îngheţata de vanilie.

După primele 3 zile, dieta militară recomandă creşterea aportului de calorii pentru următoarele 4 zile, ajungând la 1.500 de calorii.

Sunt interzise toate produsele fast-food, băuturile dulci, alcoolul, dulciurile, făina integrală de grâu, cartofii şi alte legume cu amidon.

Efectele nu sunt prea bune

Fiind săracă în calorii, dieta militară favorizează scăderea imediată în greutate care, totuşi, deseori corespunde unei recuperări a kilogramelor pierdute de îndată ce se încetează riguroasa dietă. Dr. Andrews subliniază că există multe îndoieli cu privire la durabilitatea şi utilitatea pe termen lung.

Dieteticienii nu recomandă acest tip de dietă care permite o pierdere rapidă, dar temporară în greutate şi avertizează asupra riscurilor potenţiale ale acesteia.

Aportul scăzut de calorii al dietei militare poate provoca o senzaţie de slăbiciune, oboseală, dar poate afecta şi funcţionarea sistemului imunitar şi poate avea consecinţe atât asupra sănătăţii mentale, cât şi asupra sănătăţii fizice a oamenilor.

Se poate întâmpla să vă simţiţi mai iritaţi din cauza puţinelor calorii pe care le consumaţi. Nu numai atât. Dieteticienii avertizează că controlul constant al caloriilor ingerate duce la o relaţie proastă cu alimentele, văzute ca un inamic şi o sursă de îngrijorare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici