Potrivit anchetatorilor, cei patru, în perioada aprilie – august 2012, prin folosirea de calităţi mincinoase şi de mijloace frauduloase, cu prilejul încheierii şi executării unor contracte de vânzare – cumpărare având ca obiect tablă zincată şi fier beton sau a unor contracte de consultanţă pentru obţinerea unor fonduri europene, ar fi indus în eroare reprezentanţii mai multor societăţi comerciale.
Suspecţii au fost reţinuţi în urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate miercuri, în judeţele Vâlcea şi Gorj, de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Cei patru, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.
Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă DGIPI a asigurat suportul informativ Poliţiei Capitalei în documentarea şi probarea activităţii infracţionale a acestui grup.