- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diguri gonflabile şi mii de saci cu nisip, pentru apărarea oraşului Paşcani
Echipele Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) au montat, sâmbătă, diguri gonflabile şi au amplasat peste 15.000 de saci cu nisip în zona Lunca Paşcani, pe o lungime de un kilometru, pentru apărarea oraşului Paşcani.
Diguri gonflabile şi mii de saci cu nisip, pentru apărarea oraşului Paşcani (Imagine: Mediafax Foto)
De asemenea, au fost montate diguri mobile şi s-a intervenit cu 17.000 saci cu nisip în zona Răchiteni, la nord de oraşul Paşcani, pe o lungime un kilometru, pentru supraînălţarea şi consolidarea digului existent. Astfel s-a realizat o a doua linie de aparare care poate prelua un eventual surplus de apă pentru a fi tranzitat în aval.
Directorul general ANAR, Marius Postelnicescu, s-a deplasat vineri noapte în localitatea Lespezi, iar, sâmbătă dimineaţa, a plecat spre Lunca Paşcani, Răchiţeni la Roman-Nicolae Bălcescu, pentru verificarea lucrărilor existente pe acest sector. În funcţie de evoluţia nivelurilor se vor lua măsuri suplimentare de intervenţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Vineri, pe râul Suceava la Iţcani, ora 16.00 a fost înregistrat debitul maxim de 1.640 mc/s. Este vorba despre un debit istoric care se înregistrează odată la 130 de ani, în condiţiile în care debitul normal al râului Suceava pentru această lună este de circa 20 mc/s. În prezent, viitura s-a propagat pe râul Siret, la Lespezi atingând noaptea trecută, la ora 2.00 debitul de 1561 mc/s cu un nivel de 663 cm, cu 63 cm peste cota de pericol.
În prezent, unda se propagă pe sectorul Paşcani-Stolniceşti.
Conform prognozei INHGA, la Roman-Nicolae Bălcescu, debitul maxim va fi atins în noaptea de 26 iulie spre 27 iulie, între orele 2.00-3.00 şi va depăşi cota de pericol cu 130 cm, având un debit de 1.400 mc/s.
Totodată, pe râul Prut la staţia Oroftiana (la intrarea în ţară) se înregistrează la această oră o cotă de 841, depăşind cu 191 cm cota de pericol. Debitul prognozat de partea ucraineană este de circa 2500 mc/s va fi atenuat în acumularea Stânca-Costeşti. Debitul total evacuat din această acumulare va fi de 550 mc/s. Acest debit poate fi tranzitat fără probleme pe râul Prut în aval.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace