- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diguri gonflabile, testate în premieră pe un lac de lângă Piteşti
Reprezentanţi ai Regiei Naţionale Apele Române au testat, joi, în premieră naţională, pe lacul de acumulare Bascov, lângă Piteşti, diguri gonflabile destinate stopării inundaţiilor.
Fiecare tronson de dig cauciucat are o lungime de 15 metri, iar elementele acestuia pot fi ansamblate în lungime, dar şi suprapuse, în funcţie de suprafaţa inundată şi de înălţimea apelor revărsate.
Iniţiativa demonstraţiei aparţine reprezentanţilor Regiei Naţionale Apele Române. Digurile gonflabile au o înălţime de un metru, iar în momentul începerii operaţiunilor, acestea sunt umplute rapid cu aer şi imediat cu apă. Digurile sunt ulterior întinse şi supraînălţate, în funcţie de obiectivele care trebuie apărate de inundaţii şi de intensitatea inundaţiilor. Potrivit reprezentanţilor de la Apele Române, rezultatele testării în premieră natţonală de la Bascov au fost pozitive.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
"Sistemul prezentat astăzi (n.r. - joi) are avantajul că este şi rapid şi eficient. Elementele au sisteme de prindere foarte bune care permit dispunerea digurilor şi pe orizontal şi pe vertical. În funcţie de impresiile celor de ISU, vom vedea dacă digurile vor avea succes", a declarat Marius Postelnicescu - director general al Regiei Naţionale Apele Române.
"Consider bun sistemul de diguri. Noi ştim cu ce ne confruntăm la inundaţii şi pot să spun că în noile condiţii se câştigă foarte mult timp şi se economiseşte forţă de muncă. Gândiţi-vă câţi oameni ne trebuie pentru umplerea sacilor cu nisip, pentru transportul lor şi construcţia digurilor. E un sistem viabil", a declarat colonelul Nicolae Grosu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Uugenţă Argeş.
Reprezentanţii Apelor Române confirmă că, în funcţie de rezultatele demonstraţiei, toate Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă vor fi dotate cu astfel de diguri gonflabile, uşor manevrabile.
Conducerea ISU Argeş şi-a dat deja acordul pentru achiziţionarea acestora, având în vedere inundaţiile din judeţ din ultimii trei ani.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46