DIICOT: 29 de percheziţii pentru prinderea membrilor unei grupări care falsifica acte şi monede

Poliţiştii fac, marţi dimineaţă, 29 de percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Mehedinţi, Dolj, Iaşi şi Gorj, în cadrul unei anchete privind activitatea unei grupări specializate în falsificare de monede şi înscrisuri, informează DIICOT.

Urmărește
681 afișări
Imaginea articolului DIICOT: 29 de percheziţii pentru prinderea membrilor unei grupări care falsifica acte şi monede

DIICOT: 29 de percheziţii pentru prinderea membrilor unei grupări care falsifica acte şi monede (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Ancheta vizează persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare specializată în săvârşirea infracţiunilor de falsificare şi punere în circulaţie de bancnote false româneşti şi străine, fals în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.

La cele 29 de percheziţii participă poliţişti din cadrul BCCO Braşov, BCCO Craiova, BCCO Iaşi, BCCO Bacău, SCCO Mehedinţi, SCCO Gorj, IPJ Braşov şi procurori ai DIICOT - ST Braşov.

Cele mai multe percheziţii au loc în Braşov, respectiv 24.

Iniţial, activitatea infracţională a celor cinci suspecţi vizaţi a avut drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă românească şi valută.

Prin extinderea cercetărilor, au rezultat indicii că unul dintre suspecţi a falsificat, prin utilizarea unui număr de 377 de identităţi fictive, acte de identificare (cărţi de identitate şi permise de conducere) precum şi contracte de vânzare-cumpărare sau de închiriere. Acelaşi suspect este bănuit că a confecţionat acte de identificare false - cărţi de identitate şi permise de conducere, pentru 22 de persoane date în urmărire generală sau împotriva cărora au fost emise mandate europene de arestare ori aflate în curs de cercetare penală sau având documentele reţinute sau suspendate de autorităţi, cunoscând situaţia în care se aflau acestea, activitate de natură să îngreuneze depistarea acestora sau urmărirea penală.

Documentele false au fost folosite pentru inducerea în eroare a operatorilor de telefonie mobilă şi a reprezentanţilor de vânzări în vederea achiziţionării de pachete de servicii incluzând telefoane de lux.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici