DIICOT: Gruparea cămătarilor din Constanţa deţine un hotel, alte 14 imobile şi peste 100 de terenuri

Membrii grupării de cămătari din Constanţa care a prejudiciat 50 de persoane deţin 14 imobile, peste 100 terenuri, un hotel şi alte bunuri şi valori asupra cărora s-au instituit sechestre asiguratorii, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Urmărește
500 afișări
Imaginea articolului DIICOT: Gruparea cămătarilor din Constanţa deţine un hotel, alte 14 imobile şi peste 100 de terenuri

DIICOT: Gruparea cămătarilor din Constanţa deţine un hotel, alte 14 imobile şi peste 100 de terenuri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit IGPR, gruparea are cinci membri ( A.N., C.M., S.V., I.S. şi S.G), care sunt suspectaţi că ar fi atras în activitatea infracţională alte trei persoane.

Printre cei vizaţi de ancheta Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa se află fostul colonel de Jandarmerie Nicolae Aldea şi fostul preşedinte al PPDD Constanţa, Mariana Ciuciuleacă, susţin surse judiciare.

Membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi că, prin violenţe, ameninţări, şantaj, lipsire de libertate, au forţat pe debitori să întocmească acte notariale asupra bunurilor mobile şi imobile la o valoare mult mai mare decât creditul contactat, potrivit IGPR.

"În sarcina suspecţilor se reţine că, în perioada 2006 până în prezent, au prejudiciat 50 de persoane, creându-se un prejudiciu în valoare de 2 milioane euro, sumă de bani ce a fost spălată prin diverse metode financiare de către suspecta C.M., administrator de firmă", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de IGPR.

Marţi, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii DIICOT Constanţa, sprijiniţi de către poliţişti ai Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa şi luptători ai Brigăzii Mobile de Jandarmi Constanţa, au efectuat opt percheziţii la locuinţele membrilor grupării şi la sediile a trei societăţi comerciale din Constanţa.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au vizat şi societatea de creditare a Marianei Ciuciuleacă - SC Maria Recuperări Creanţe SRL.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate diferite documente, iar suspecţii au fost duşi la sediul DIICOT, pentru audieri. Sechestrul asupra bunurilor acestora a fost instituit în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire/aderare la grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare bani, şantaj şi lipsire de libertate, se mai precizează în comunicatul IGPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici