DIICOT l-a deferit justiţiei pe tânărul care a fraudat compania eBay cu 7 milioane de dolari

Tânărul acuzat că între 2005-2007, folosind pseudonimul "Vladuţ", care a accesat în mod fraudulos, neautorizat şi repetat mai multe conturi de e-mail care aparţineau companiei eBay, cauzând un prejudiciu estimat la peste şapte milioane de dolari, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT.

Urmărește
102 afișări
Imaginea articolului DIICOT l-a deferit justiţiei pe tânărul care a fraudat compania eBay cu 7 milioane de dolari

DIICOT l-a deferit justiţiei pe tânărul care a fraudat compania eBay cu 7 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- structura centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Vlad Constantin Duiculescu, Mihai Adrian Savin şi Dragoş Florin Oprea, pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2006 -aprilie 2008, Duiculescu a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat ulterior şi Savin şi Oprea în scopul săvârşirii de infracţiuni din domeniul informatic şi au efectuat în repetate rânduri operaţiuni de acces neautorizat al conturilor de e-mail aparţinând clienţilor şi angajaţilor eBay, în scopul obţinerii de date informatice.

Prin încălcarea măsurilor de securitate, inculpaţii au transferat neautorizat o serie de date informatice atât pe laptopul personal, cât şi pe forum-ul eBay, au pus la dispoziţie şi au deţinut fără drept programe informatice şi aplicaţii destinate săvârşirii infracţiunilor informatice şi de asemenea, au introdus date informatice rezultând aspecte neadevărate în mai multe domenii de internet în vederea producerii de consecinţe juridice.

Prejudiciul total reclamat de partea vătămată eBay Inc este de 7.500.000 de dolari, "constituit din costul importantelor daune de natură morală, în urma alterării încrederii în rândul clienţilor acestei companii cât şi de costurile necesare reconstruirii programelor de securitate, protecţie servere, noi coduri de parole", susţine DIICOT.

Cu titlu de exemplu "Proiectul bunului cunoscut", dezvoltat în scopul redobândirii securităţii se cifrează la suma de 2.437.063 de dolari.

De asemenea, "Proiectul siguranţei identităţii membrilor", care dezvoltă un nou sistem de protecţie al clienţilor care licitează bunuri în valoare de peste 200 de dolari, a presupus costuri financiare din partea companiei în valoare de 1.610.276 de dolari.

Faţă de alte persoane care au contribuit la săvârşirea infracţiunilor, s-a dispus disjungerea cauzei pentru continuarea cercetărilor.

Asupra vinovăţiei celor trei se va pronunţa Tribunalul Bucureşti.

Hackerul "Vlăduţ" Duiculescu a fost pus sub acuzare în 5 aprilie 2007, pentru încălcarea Legii 161/2003 referitoare la accesul fără drept la un sistem informatic, modificare fără drept de date informatice şi restricţionarea accesului la acestea, vânzarea sau punerea la dispoziţie sub orice mod de programe ce permiteau accesul fără drept la diferite sisteme informatice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici