- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DIICOT: Primele informaţii privind plecarea din România a lui Mihail Boldea au fost obţinute miercuri. Dacă se cerea interdicţie de a părăsi ţara, avizul Camerei Deputaţilor rămânea fără obiect
Primele informaţii privind plecarea din România a lui Mihail Boldea au fost obţinute de DIICOT miercuri, în jurul orelor 15.00, deputatul ieşind din ţară prin vama Giurgiu, cu destinaţia Tucia, de unde a plecat cu un avion spre o destinaţie necunoscută, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru.
DIICOT: Primele informaţii privind plecarea din România a lui Mihail Boldea au fost obţinute miercuri (Imagine: www.cdep.ro)
Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a declarat că primele informaţii privind plecarea din ţară a lui Boldea au fost obţinute exclusiv de DIICOT, în 21 martie, la ora 15.00, prin e-mail, iar acestea arătau că Boldea a plecat din România prin Vama Giurgiu, de unde a ajuns în Turcia.
Potrivit sursei citate, în 18 martie Boldea s-a îmbarcat de pe Aeroportul din Ataturk, de unde a plecat spre o destinaţie necunoscută deocamdată.
Olaru a spus că în 21 martie, la ora 16.35, DIICOT a primit confirmarea că Boldea a fost în Turcia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vladimir Putin, la conferinţa anuală de presă: Occidentul poate să încerce capabilităţile rachetei Oreşnik prin alegerea unei ţinte în Kiev şi folosirea sistemelor antiaeriene. Liderul rus critică dislocarea THAAD în România
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
-
Restricţii de trafic în Capitală pentru manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989
Şeful DIICOT a subliniat că plecarea lui Boldea nu înseamnă încetarea urmăririi penale în cazul acestuia, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi de constituire a unei grupări infracţionale care a produs un prejudiciu de peste un milion de euro.
Olaru a adăugat că în perioada 16-21 martie, orele 14.00, DIICOT nu a deţinut niciun fel de informaţii privind plecarea din ţară a lui Boldea. El a mai spus că în 20 martie, la ora 17.00, s-a obţinut avizul privind percheziţia, reţinerea şi arestarea lui Boldea, acesta fiind trimis la DIICOT Galaţi. În aceeaşi zi, la ora 19.00, s-a dispus darea în consemn şi reţinerea lui Mihail Boldea.
Olaru a mai spus că în 21 martie, la ora 14.00, procurorii au cerut încuviinţarea percheziţiei la mai multe locuinţe din Bucureşti şi Galaţi, percheziţiile având loc joi dimineaţă.
Dacă se cerea interdicţie de a părăsi ţara în cazul lui Boldea, avizul CD rămânea fără obiect
Anchetatorii nu au solicitat instituirea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul deputatului Mihail Boldea pentru că avizul privind reţinerea şi arestarea acestuia rămânea fără obiect, în condiţiile în care nu pot fi dispuse două măsuri preventive, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru.
Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a spus că procurorii doreau pentru Mihail Boldea o măsură preventivă restrictivă de libertate, iar pentru asta aveau nevoie de avizul Camerei Deputaţilor.
Codruţ Olaru a precizat că exista posibilitatea de a solicita instituirea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara în cazul deputatului Boldea, dar că, potrivit prevederilor legale, este posibilă luarea doar a unei măsuri preventive, în cazul lui fiind solicitat avizul Camerei Deputaţilor pentru percheziţie, reţinerea şi arestarea lui.
"Nu se putea dubla măsura preventivă", a subliniat Codruţ Olaru.
Şeful DIICOT a explicat că dacă procurorii ar fi cerut în cazul lui Mihail Boldea măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara sau localitatea ca lider al reţelei, s-ar fi creat un precedent pentru membri aflaţi pe palierele inferioare ale grupării, pentru care s-a solicitat de asemenea arestarea preventivă.
Olaru a ţinut să precizeze că există un vid legislativ, arătând că ar fi bine dacă legiuitorul ar putea impune nişte excepţii, în sensul că atunci când procurorii solicită aviz de la Parlament pentru o măsură preventivă, cum este arestarea, automat acea persoană să primească interdicţie de a părăsi ţara până la momentul soluţionării de către parlamentari a solicitării anchetatorilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO