Dilema unui primar care a primit finanţare de la buget pentru o toaletă: Pot oferi doar o improvizaţie

Elevii şcolii generale din Slătiniţa, o localitate componentă a oraşului Bistriţa, au doar o toaletă din lemn, în curte, pentru că localitatea nu are reţele de apă şi canalizare. Primarul spune că a primit 70.000 de lei din care poate face „o improvizaţie” sau un studiu pentru toalete noi.

Urmărește
1429 afișări
Imaginea articolului Dilema unui primar care a primit finanţare de la buget pentru o toaletă: Pot oferi doar o improvizaţie

Toaletă din lemn, în curtea unei şcoli din Bistriţa. Primar: Pot oferi doar o improvizaţie

Primăria Bistriţa a primit 70.000 de lei pentru realizarea unei toalete în localitatea Săltiniţa, localitate componentă a oraşului Bistriţa, care nu are reţea de apă şi canalizare.

Primarul oraşului, Ovidiu Creţu, spune că suma primită de la Guvern nu este suficientă pentru realizarea unei investiţii de acest fel, banii ajungând abia pentru proiectarea unor toalete sau pentru improvizaţii.

„Am primit 70.000 de lei, cu care o să putem face ori nişte improvizaţii, ori să ne apucăm să facem ceea ce ştim să facem, adică o investiţie corespunzătoare. Dar banii aceştia nu o să ajungă de o investiţie, o să ajungă de studii, de proiect şi eventual să începem, dar nicidecum să rezolvăm problema”, spune Ovidiu Creţu.

Deşi şcoala începe în mai puţin de două săptămâni, autorităţile locale aşteaptă deocamdată soluţiile din partea experţiilor care să spună ce să se facă la şcoala din Săltiniţa: o toaletă ecologică, o improvizaţie sau studii şi proiectare pentru o toaletă corespunzătoare care va fi racordată la reţeaua de apă şi canal în 2021 – 2022.

„Există varianta de a face o improvizaţie, o toaletă ecologică nu rezolvă problema. Nu ştiu în ce ar putea consta improvizaţia, aşteptăm de la Direcţia Tehnică soluţiile. S-ar putea face, sigur, cu bani mulţi, o instalaţie cu bazin în podul şcolii, cu tot ceea ce trebuie, dar costă foarte mulţi bani şi peste trei ani o arunci pentru că ajunge apa curentă şi nu îţi mai foloseşte. (…) Trebuie să ne gândim şi la următorul lucru: dacă copilul are acasă anumite condiţii, eşti obligat să le dai şi la şcoală. Dacă el acasă are alte condiţii, te chinui degeaba la şcoală. Până când Slătiniţa nu va avea apă şi asta va fi în 2021 sau 2022, când se va termina investiţia, lucrurile, spun eu, sunt făcute mai mult pentru promovare, de reclamă sau, să spunem, politic. Pentru că dacă el acasă nu are apă curentă, toaletă curentă, atunci ce îi fac eu la şcoală? O improvizaţie!”, afirmă Creţu.

La şcoala generală din Slătiniţa învaţă 40 de elevi şi preşcolari, elevii de gimnaziu fiind mutaţi la şcolile din Bistriţa.

Taguri:
şcoală,
toaletă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici