„Mi se pare destul de stranie decizia instanţei. Eu am câştigat cu argumente la primul proces (la Curtea de Apel – n.r)”, a spus Dinescu, precizând că a demonstrat, la prima instanţă, că nu a fost administrator la ferma pe care o deţinea în perioada în care era şi membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).
„Aveam un inginer căruia i-am delegat toate aceste atribuţii”, a precizat Dinescu.
El a menţionat că toate documentele în acest sens au fost depuse şi la instanţa supremă.
Potrivit lui Dinescu, este posibil ca „miza” noii deciziei a instanţei să fie una „subtilă”. „S-ar putea acum ca băieţii care au luat verdicte (de colaborare cu Securitatea – n.r.) să conteste deciziile CNSAS pe motiv că Dinescu era incompatibil. Asta e miza subtilă”, a spus Dinescu.
„E o mare ticăloşie. Această lege a incompatibilităţii poate funcţiona când, spre exemplu, ai afaceri legate de asfaltarea străzilor şi ai, în acelaşi timp, o funcţie la Ministerul Transporturilor. Or cei care au fost în această situaţie şi-au trecut afacerile pe numele soacrelor, care asfaltează în continuare, iar ei şi-au văzut de funcţii la Ministerul Transporturilor. La mine, chiar nu era nicio idee de incompatibilitate cu CNSAS”, a mai spus Mircea Dinescu.
În acelaşi context, Dinescu a precizat că nu mai este membru al CNSAS de două luni de zile. „Nu pot fi dat afară de unde nu mai sunt”, a mai spus Dinescu.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a câştigat vineri procesul deschis de Mircea Dinescu, nemulţumit de hotărârea prin care a fost declarat incompatibil. Instanţa supremă a admis recursul formulat de ANI faţă de hotărârea anterioară, prin care i se dădea câştig de cauză poetului Mircea Dinescu.