- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diniţă (IGPR): Contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează "înţelegerile"
Poliţiştii rutieri nu au plan de amenzi, principiul controlului de rutină făcut de agenţii de la rutieră nu mai există de şase ani, iar contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează "înţelegerile" între cei doi, spune şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR, Lucian Diniţă
Diniţă (IGPR):Contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează "înţelegerile" (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)
Prezent, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, directorul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), comisarul şef Lucian Diniţă, a afirmat că este eronată ideea potrivit căreia poliţiştii de la Rutieră ar avea plan de amenzi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Diniţă a ţinut să precizeze, de asemenea, că agenţii Poliţiei Rutiere nu fac "controale de rutină" întrucât la nivelul Poliţiei Rutiere s-a renunţat în urmă cu şase ani la conceptul controlului de rutină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Americanii se tem de un război civil după alegeri. Buncărele sunt renovate și vândute cu prețuri de la 35.000 de dolari
-
MAE: Ambasada României verifică informaţiile privind decesul altor români în Spania
-
Cel puţin opt persoane au murit în urma prăbuşirii unui acoperiş într-o gară din Serbia
-
În palat şi proletar. Cât a costat „Palatul Împăratului”. RA-APPS a desecretizat cheltuielile pentru vila unde ar putea să locuiească Iohannis
"Există acţiuni tematice, există acţiuni organizate în baza unor informaţii, dar nu mai există controale de rutină. De şase ani a fost scos principiul controlului de rutină", a spus directorul Poliţiei Rutiere.
Acesta a ţinut să precizeze că legislaţia rutieră interzice ca un şofer oprit în trafic să coboare din maşină. În acest context, şeful Poliţiei Rutiere a spus că încălcarea acestei reguli şi contactul dintre şoferul contravenient sau infractor şi agentul care l-a oprit în trafic "lasă loc la înţelegeri între cei doi".
Comisarul şef Lucian Diniţă a mai spus că este "cel puţin învechită ideea că Poliţia Rutieră stă la pândă cu radarele".
"Radarele sunt amplasate pe maşini incripţionate. E real însă că, uneori, aceste maşini sunt amplasate în mod defectuos", a spus şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR.
Marţi, angajaţii Poliţiei Rutiere Prahova au participat la o instruire al cărei scop este prevenirea faptelor de corupţie în rândul poliţiştilor. Acţiunea de instruire care a avut loc marţi la Ploieşti face parte dintr-o campanie amplă, desfăşurată la nivel naţional, în toate judeţele.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO