Dinţii şi tranşeele dragonului: „scutul” cu care ruşii vor să blocheze contraofensiva ucraineană

Soldaţii moscoviţi se pregătesc să reţină forţele de la Kiev: au poziţii fortificate de-a lungul liniei frontului pe aproape o mie de km cu baricade din beton şi şanţuri antitanc.

Urmărește
8133 afișări
Imaginea articolului Dinţii şi tranşeele dragonului: „scutul” cu care ruşii vor să blocheze contraofensiva ucraineană

În timp ce Ucraina îşi pregăteşte contraofensiva, Rusia şi-a întărit poziţiile de-a lungul liniei frontului pe aproape 1.000 de km

Imaginile din satelit examinate şi analizate de experţii militari au scos la iveală o reţea de şanţuri antitanc, labirinturi de tranşee, baricade de beton numite „dinţi de dragon” şi câmpuri de mine.

Construit din fier şi din beton, sunt o formă deosebit de eficientă în oprirea înaintării tancurilor, „dintele dragonului” este folosit încă din cel de-al Doilea Război Mondial.

Cea mai fortificată zonă se află în provincia sudică Zaporojie, unde Ucraina ar putea încerca să spargă „podul de uscat” care leagă teritoriul Rusiei de Crimeea ocupată.

Acolo, forţele ruse au creat o apărare cu mai multe straturi, constând din şanţuri antitanc şi tranşee în zig-zag. Apărarea se întinde de la Armiansk, în nord, până la Dzhankoi, în nord-vest. Ambele sunt noduri cruciale de transport pentru Crimeea.

Nu sunt suficiente pentru a opri înaintarea adversarilor, dar o pot întârzia

Aeroportul Berdiansk de lângă Marea Azov, un hub pentru aeronavele militare ruseşti, a fost înconjurat de tranşee adânci şi trei linii de dinţi de dragon din beton. Rusia a construit şiruri de dinţi de dragon, tranşee şi alte obstacole de-a lungul zonei de teritoriu ocupat în apropierea oraşelor estice Severodoneţk, Lisiceansk şi Popasna, luate în mai şi iunie 2022.

O linie defensivă a fost ridicată şi la graniţa estică a provinciei Lugansk la nord, unde se crede că forţele ucrainene străpung undeva în jurul oraşului Kupiansk.

Rusia a început să-şi săpe tranşee încă din noiembrie, apoi a urmat pauza de iarna din cauza îngheţului solului.

Dar de când pământul s-a înmuiat în primăvară, s-au reluat lucrările de fortificare. Potrivit analiştilor militari, aceste fortificaţii nu vor fi suficiente pentru a opri înaintarea trupelor ucrainene, dar probabil că vor încetini ofensiva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici