- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.07.2014, 13:00)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dinu Patriciu trebuie să plătească taxă de timbru de 36,5 milioane lei, în procesul de partaj
Judecătoria Sectorului 1 a decis că omul de afaceri Dinu Patriciu trebuie să achite o taxă de timbru de peste 36,5 milioane de lei, în procesul de partaj al bunurilor pe care îl are cu soţia sa, Dana Patriciu.
Urmărește
301 afișări
Dinu Patriciu trebuie să plătească taxă de timbru de 36,5 milioane lei, în procesul de partaj (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)
Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a dispus, miercuri, acordarea ajutorului public judiciar în favoarea lui Dinu Patriciu sub forma eşalonării taxei de timbru, în valoare de 36.554.324,625 de lei, în tranşe de câte 1.000 de lei lunar.
Banii vor fi achitaţi timp de 48 de luni, cu începere din octombrie 2013. Diferenţa de bani, respectiv 36.506.324,625 de lei, va fi achitată de omul de afaceri în cel mult un an de la momentul finalizării procesului de partaj, potrivit deciziei instanţei, care este irevocabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
-
SUA: Care este propunerea lui Donald Trump pntru postul de secretar al Apărării?
-
Războiul diin Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei
În 29 octombrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 a decis ca soţia omului de afaceri, Dana Patriciu, să achite o taxă de timbru de aproape 76 de milioane de lei, tot eşalonat, câte 1.000 de lei lunar timp de 48 de luni, iar diferenţa de 75.852.000 de lei, la momentul finalizării executării hotărârii judecatoreşti ce va fi pronunţată în cauză, dar nu mai târziu de un an de la data rămânerii irevocabile a deciziei.
Între timp, Dinu Patriciu a depus o cerere reconvenţională în cadrul procesului de partaj, astfel că este obligat să achite taxa de timbru.
În dosarul de la Judecătoria Sectorului 1, soţia omului de afaceri Dinu Patriciu solicită partajarea averii şi o jumătate din totalul acesteia.
În paralel, la Judecătoria Buftea se judecă procesul de divorţ al soţilor Patriciu. Judecătoria Buftea a decis, în 26 iunie, că omul de afaceri Dinu Patriciu rămâne căsătorit cu Dana Patriciu, după ce instanţa a admis o cerere prin care aceasta reclama faptul că soţul său nu a susţinut cererea de divorţ. Decizia instanţei nu este definitivă.
"Admite excepţia respingerii ca nesusţinută a cererii de divorţ formulată de reclamantul pârât, invocate de pârâta reclamantă. Respinge cererea reclamantului pârât ca nesusţinută", se arăta în decizia din 26 iunie a Judecătoriei Buftea.
Concret, omul de afaceri nu şi-a susţinut în faţa instanţei motivele de divorţ, astfel că solicitarea lui a fost respinsă.
Instanţa Judecătoriei Buftea a mai decis ca din 24 septembrie să înceapă judecarea cererii reconvenţionale formulate de Dana Patriciu. În cadrul procesului de divorţ intentat de omul de afaceri, Dana Patriciu a ridicat anumite pretenţii referitoare la cererea de separare.
Cererea reconvenţională este mijlocul procedural prin care pârâtul dintr-un proces formulează pretenţii proprii împotriva reclamantului. Potrivit legii, pârâtul poate face cerere reconvenţională dacă are pretenţii în legătură cu cererea reclamantului.
Divorţul cerut de Dinu Patriciu a fost intentat în februarie 2013 la Judecătoria Sectorului 1 şi a avut 14 termene până când a fost mutat la Buftea.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată 'ostil' de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: 'Haideți să spunem adevărul'
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe