- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.10.2017, 09:42)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dinu Pescariu o contrazice pe Ecaterina Andronescu: Ne-am întâlnit în 2001 şi 2009. Nu poate să nege că am discutat
Dinu Pescariu o contrazice pe Ecaterina Andronescu, care a afirmat că nu-l cunoaşte, omul de afaceri spunând, joi, că s-a întâlnit cu fostul ministru atât în 2001, cât şi în 2009, motiv pentru care ea nu poate nega faptul că au discutat de mai multe ori.
Urmărește
1855 afișări
Dinu Pescariu o contrazice pe Ecaterina Andronescu: Ne-am întâlnit în 2001 şi 2009. Nu poate să nege că am discutat
„Mă miră treaba asta (faptul că Ecaterina Andronescu nu recunoaşte că s-au întâlnit - n.red.). Noi ne-am întâlnit în 2001, când am semnat primul contract, şi în 2009, când am discutat prelungirea celui de-al doilea. Cu siguranţă nu cred că poate să nege că ne-am întâlnit şi am discutat”, a spus Dinu Pescariu, joi, înainte de a intra în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde se judecă plângerea omului de afaceri privind controlul judiciar instituit în dosarul „Microsoft 2”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Întrebat de jurnalişti dacă fostul ministru a fost de acord cu prelungirea contractului conform căruia Baza sportivă şi de agrement pentru copii „Cutezătorii” din Bucureşti (constând în construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 ha), fusese dată în folosinţa Fundaţiei „Dinu Pescariu”, cu încă 25 de ani, omul de afaceri a răspuns: „Din moment ce am ajuns la prelungirea asta, toată lumea a fost de acord. (...) Nu cred că se ascunde. Cred că, creându-se această bula, lumea încearcă să se delimiteze”.
Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost audiată, miercuri, la DNA în dosarul privind schimbarea destinaţiei bazei sportive Cutezătorii. Ea a declarat, după audiere, că Mihnea Costoiu, în calitate de secretar de stat, a avut dreptul să semneze documentul de închiriere a bazei.
Întrebată dacă un secretar de stat avea dreptul să închirieze baza fără ştirea ministrului, Ecaterina Andronescu a declarat: „Avea drept de semnătură ca secretar de stat. Ministrul deleagă. Nu apare semnătura mea, e doar numele meu”.
Referitor la implicarea în închirierea bazei sportive către Dinu Pescariu, Ecaterina Andronescu a spus că nu a avut cunoştinţă despre această afacere: „Este un dosar care se afla în cercetare, trebuie să îi lăsăm pe specialiştii în domeniu să facă cercetări. Am aflat de la o emisiune”.
Mihnea Costiu, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Educaţiei, este acuzat de abuz în serviciu, în timp ce Dinu Pescariu, om de afaceri, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu. Prejudiciul este estimat de procurori la 93.481.200 euro.
"Dosarul are ca obiect modalitatea încheierii Actului adiţional nr. 16832/23.06.2009, act prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de locaţiune (închiriere) nr. 269/30.04.2004 potrivit căruia Baza sportivă şi de agrement pentru copii ”Cutezătorii” din Bucureşti (constând în construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 ha), fusese dată în folosinţa Fundaţiei “Dinu Pescariu”", transmitea DNA printr-un comunicat de presă, în momentul punerii sub învinuire.
Procurorii susţin că actul a fost semnat în 2009 de Ministerul Educaţiei, reprezentat de Mihnea Costoiu, secretar de stat la acel moment, şi de Fundaţia Dinu Pescariu, reprezentată de omul de afaceri. Procurorii spun că documentul a fost încheiat "fără respectarea prevederilor legale şi fără vreun aviz de la Direcţia Juridică din cadrul Ministerului Educaţiei."
Potrivit sursei citate, actul adiţional a fost încheiat în condiţiile în care contractul iniţial (încheiat în 2004 de RA APPS cu Fundaţia ”Dinu Pescariu”) se afla în curs de reziliere, fiind depusă o acţiune în instanţă de Ministerul Educaţiei, care devenise administrator al Bazei Cutezătorii.
Concret, spune DNA, Mihnea Costoiu, „cunoscând situaţia juridică a Bazei “Cutezătorii ”, la instigarea inculpatului Pescariu Dinu Mihail şi cu încălcarea legii, a încheiat cu Fundaţia Dinu Pescariu actul adiţional, la contractul de locaţiune (împrumut) iniţial, aflat în proces de reziliere”, document prin care s-a stabilit, „pe lângă chiria de 9.000 euro/lună (la care se adaugă TVA), şi acordarea gratuită de către de Fundaţia ”Dinu Pescariu”, a unor facilităţi în sumă de 400.000 Euro/an, constând în:
- antrenamente tenis - aprox. 120.000 euro/an (200 abonamente a 50 euro /lună pentru 12 luni),- abonamente la Clubul sportiv - aprox. 100.000 euro/an (75 abonamente a 1350 de euro/an),
- teren de fotbal - aprox. 30.000 euro/an,
- facilităţi pentru elevi - 150.000 euro/an."
Procurorii spun că, după preluarea bazei, Fundaţia Dinu Pescariu a îngrădit accesul elevilor la baza sportivă, „împiedicându-i astfel să desfăşoare activităţi ştiinţifice, culturale, sportive şi artistice”.
"Fundaţia ”Dinu Pescariu” a schimbat scopul utilizării Bazei ”Cutezătorii”(care era desfăşurarea, de către copii, a unor activităţi ştiinţifice, culturale, sportive şi artistice), folosind-o în scopuri comerciale, inclusiv prin subînchirierea parţială către firme al căror obiect de activitate este alimentaţia publică, acţiuni de divertisment ori tratamente de întreţinere şi relaxare (restaurante, cluburi, baruri, fitness, SPA), pe terenul proprietate publică a statului”, arată DNA.
Astfel, prejudiciul estimat de procurori, din 2009 până în prezent, este de aproximativ 93.481.200 euro, fiind diferenţa dintre sumele pe care Fundaţia Dinu Pescariu ar fi trebuit să le plătească Ministerului Educaţiei în urma exploatării construcţiilor şi terenului din Baza Cutezătorii şi chiria plătită efectiv, respectiv 9.000 euro lunar.
Citeşte şi: Cod galben de ceaţă în şase judeţe din România
Citeşte şi: Vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe