Diplomele pentru absolvenţii de studii superioare vor avea cod QR. Anunţul făcut de Guvern

Diplomele pentru viitorii absolvenţi de studii superioare, care sunt înmatriculaţi în anul I de studii, începând cu anul universitar 2024 - 2025, vor avea cod QR, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri.

Urmărește
84 afișări
Imaginea articolului Diplomele pentru absolvenţii de studii superioare vor avea cod QR. Anunţul făcut de Guvern

Diplomele pentru absolvenţii de studii superioare vor avea cod QR. Anunţul făcut de Guvern

Potrivit Hotărârii de Guvern, sunt cuprinse în această categorie diploma de absolvire ciclul scurt – studii universitare de scurtă durată, diploma de licenţă ciclul I – studii universitare de licenţă, diploma de inginer ciclul I – studii universitare de licenţă, diploma de urbanist ciclul I – studii universitare de licenţă, diploma de arhitect ciclul I şi ciclul II de studii universitare oferite comasat, diploma de licenţă şi masterat ciclul I şi ciclul II de studii universitare oferite comasat, diploma de masterat ciclul II – studii universitare de masterat, diploma de doctor ciclul III – studii universitare de doctorat, certificatul de absolvire a cursului pregătitor pentru învăţarea limbii române, certificatul care atestă finalizarea unui program de pregătire bazat pe studii universitare avansate şi a programului individual de cercetare ştiinţifică şi atestatul de studii postdoctorale – program postdoctoral.

Codul QR va conţine un identificator unic specific fiecărui act de studii care se va elibera absolvenţilor.

Prin scanarea codului QR, se va accesa o bază de date care va arăta parcursul academic integral al titularului diplomei.

De asemenea, suplimentul la diplomă în formatul Europass care se va elibera absolvenţilor înmatriculaţi în anul I de studii, începând cu anul universitar 2024- 2025, va fi întocmit bilingv, în limba română şi în limba engleză, a mai decis Executivul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici