- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral scoate la licitaţie nouă sectoare de plajă
Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral (DADL) va începe, miercuri, licitaţiile pentru nouă sectoare de plajă rămase neînchiriate.
Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral scoate la licitaţie nouă sectoare de plajă
Este vorba de două sectoare de plajă la Năvodari, unul în zona dintre Eforie Nord şi Eforie Sud, un sector în nordul staţiunii Olimp şi unul la Venus, care nu au fost închiriate nici anul trecut, plus alte patru sectoare care au rămas vacante după ce au fost rezilite contractele cu doi operatori pentru neachitarea chiriei. Astfel, două dintre sectoarele respective sunt în Mamaia, unul în Eforie Nord şi altul în Costineşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
OZN deasupra României: O imagine din 2022 publicată de un fost oficial al Pentagonului face înconjurul internetului. Cât de credibilă este fotografia
-
Bilanţul inundaţiilor din Spania a crescut la 158 de morţi
-
Schimbările climatice afectează agricultura: România a ajuns Tunisia, apa va fi cotată la Bursă
-
Sursă israeliană despre un posibil atac al Iranului: Israelul este la „un nivel ridicat de pregătire”
Purtătorul de cuvânt al DADL, Cătălin Anton, a declarat, marţi, că deschiderea ofertelor va avea loc la sediul DADL, astfel: în 26 martie pentru sectoarele de plajă Năvodari III zona 1, Năvodari IV zona 1, Cordon Eforie Nord - Eforie Sud I, Olimp I, Venus I zona 2, în 27 martie pentru sectoarele de plajă Mamaia II, Mamaia VII, iar la 28 martie pentru sectoarele de plaja Eforie Nord II, Costineşti II. Durata de valabilitate a ofertelor este de 60 de zile de la data deschiderii acestora, iar durata de derulare a contractului va fi de 10 ani, cu posibilitate de prelungire.
Într-un comunicat de presă, Cătălin Anton precizează că Direcţia Apelor Dobrogea Litoral va reţine o cotă-parte de 50 la sută din sumele percepute din închirierea plajei, iar diferenţa de 50 la sută va merge la bugetul de stat. Banii reţinuţi de către DADL vor fi utilizaţi pentru protecţia şi conservarea plajelor litorale, pentru lucrări de reabilitare a plajelor după sezonul rece, pentru executarea lucrărilor de întreţinere a plajelor pe sectoarele rămase necontractate şi a lucrărilor de evacuare a algelor depuse la mal, achiziţionarea de utilaje specifice executării lucrărilor de conservare şi pregătire a plajelor.
Potrivit DADL, autorităţile administraţiei publice locale pe a căror rază administrativ-teritorială se află plajele cu destinaţie turistică, precum şi operatorii de plaje au o serie de obligaţii. Astfel, autorităţile trebuie să organizeze şi să asigure servicii publice de salvare şi posturi de prim-ajutor, să asigure lucrările de canalizare şi alimentare cu apă pînă la zona limitrofă plajei turistice şi să asigure ordinea şi liniştea publică prin intermediul Poliţiei, Jandarmeriei şi gardienilor publici.
Operatorii plajelor au obligaţia ca, la începutul sezonului estival, să amenajeze plaja şi să asigure serviciile turistice necesare. De asemenea, trebuie să întreţină şi să igienizeze zilnic suprafaţa de plajă închiriată, să menţină în bună stare de funcţionare dotările de pe plajă, inclusiv cele de agrement, să asigure condiţiile sanitare şi de protecţie a mediului în zonele de îmbăiere şi pe plajă. În plus, aceştia trebuie să nu permită desfăşurarea activităţilor de comerţ ambulant pe plajă şi să nu permită camparea. Totodată, operatorul de plajă este obligat să respecte schema amplasării pe plajă a dotărilor specifice.
Amenzile pentru nerespectarea acestor obligaţii vor fi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO