- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Direcţiile de sănătate publică, obligate din 1 iulie să raporteze situaţia cazurilor de malpraxis
Direcţiile de sănătate publică vor fi obligate, de la 1 iulie, să raporteze lunar Ministerului Sănătăţii situaţia sesizărilor primite privind cazurile de malpraxis şi modul de soluţionare al acestora.
Direcţiile de sănătate publică, obligate din 1 iulie să raporteze situaţia cazurilor de malpraxis (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Obligaţia va aparţine comisiilor de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis de la nivelul direcţiilor de sănătate publică, informează, vineri, Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat Ordinul privind completarea Ordinului nr. 1343/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiei de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis.
Proiectul actului normativ este postat pe pagina de web a ministerului, la adresa www.ms.ro, secţiunea transparenţă decizională, pentru dezbatere publică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Guvernul a aprobat, la sfârştul lunii mai, proiectul de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în sistemul sanitar, conform căruia prejudiciile stabilite de comisiile de malpraxis ale direcţiilor de sănătate publică se vor putea rezolva pe cale administrativă, prin înţelegere între victima actului de malpraxis (sau a aparţinătorilor acesteia) şi furnizorul de servicii medicale.
De asemenea, se va putea realiza medierea dintre pacient şi furnizorul de servicii medicale de către mediatori specializaţi, la fel cu tendinţele europene.
Tot atunci s-a decis ca reprezentanţii comisiei să stabilească circumstanţele, cauzele, natura şi întinderea prejudiciilor produse pacienţilor, nu numai dacă în cauză a fost sau nu o situaţie de malpraxis, aşa cum se întâmpla până în prezent.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:10
-
astăzi, 11:01
WhatsApp introduce o funcţie de transcriere a mesajelor vocale