Video Director de bancă suspect de implicare în trafic de valută falsă
Cinci persoane au fost reţinte de procurorii DIICOT după ce au fost prinse în timp ce încercau să schimbe peste 35.000 de euro falsificaţi, iar anchetatorii verifică dacă valuta falsă urma să fie predată directorului unei sucursale bancare din Caransebeş pentru a fi pusă în circulaţie prin bancă.
Patru dintre persoanele reţinute au fost prinse în flagrant delict, joi, în municipiul Lugoj, în timp ce făceau transferul sumei de 35.050 euro formată dintr-o bancnotă din cupiura 50 de euro şi 350 de bancnote din cupiura 100 de euro.
Bancnotele din cupiura de 100 euro sunt false, având nouă elemente care confirmă falsul.
În urma cercetărilor s-a stabilit că banii contrafăcuţi proveneau din Bulgaria şi fuseseră introduşi în ţară de către un membru al grupului, cu puţin timp înainte de prinderea acestora în flagrant.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Procurorii DIICOT verifică informaţiile potrivit cărora valuta falsă urma să fie predată directorului unei sucursale bancare din Carnsebeş, în vederea punerii acesteia în circulaţie, prin intermediul sistemului bancar.
Cei cinci suspecţi reţinuţi sunt membri ai unei reţele de 16 persoane
Gruparea din care fac parte cei cinci suspecţi era formată din 16 persoane acuzate de infracţiuni informatice, prejudiciul produs de acestea fiind estimat la 600.000 de euro.
Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Poliţia Română, poliţiştii B.C.C.O. Oradea au reuşit destructurarea reţelei de crimă organizată, specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice.
Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au organizat, joi, o acţiune la care au participat peste o sută de anchetatori care au reuşit destructurarea grupării infracţionale.
La acţiune au participat şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Timişoara, Craiova, Bucureşti, Constanţa, Caraş Severin.
Membrii grupului infracţional, cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani, din judeţele Bihor, Timiş, Caraş Severin, Dolj şi Municipiul Bucureşti, erau coordonaţi de un bărbat de 34 de ani, din Oradea.
Membrii grupării sunt suspectaţi că, începând cu anul trecut, au constituit o grupare infracţională care acţiona în zona de vest a ţării, respectiv în judeţele Bihor, Timiş, Arad şi Caraş Severin, în scopul obţinerii de foloase materiale ilicite, prin falsificarea şi punerea în circulaţie de mijloace de plată electronică, prin intermediul terminalelor de plată instalate de instituţiile bancare la diverşi comercianţi.
Liderul grupării este acuzat că obţinea datele de identificare ale cărţilor de credit de la alţi membri ai grupării, pe care le inscripţiona cu ajutorul dispozitivelor electronice speciale pe benzile magnetice ale cărţilor de credit. Cardurile, astfel falsificate, erau folosite de cei în cauză pentru cumpărături din magazine care comercializau băuturi, ţigări, bijuterii, ceasuri, îmbrăcăminte, cu sau fără complicitatea angajaţilor.
Cardurile falsificate erau folosite inclusiv la terminalele de acceptare a plăţilor electronice instalate la sediile unor firme deţinute de unii dintre membrii grupării. Liderul reţelei recompensa activitatea infracţională a celor 15 suspecţi din subordine cu sume cuprinse între 400 - 4.000 de lei, în funcţie de "profitul" obţinut.
Totodată, au fost organizate 18 percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor din judeţele Bihor, Timiş, Caraş Severin, Dolj şi Bucureşti, în urma cărora au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere şi au fost ridicate înscrisuri, diverse sume de bani în valută şi aparatură IT, respectiv laptop-uri, unităţi centrale de calculator, suporturi optice de stocare a datelor.
În cadrul aceleiaşi acţiuni au fost prinse în flagrant delict, la Lugoj, şi cele patru persoane, între care liderul întregii reţele, care încercau să schimbe cei 35.000 de euro falsificaţi.
Unsprezece dintre cele 16 persoane cercetate au fost reţinute în arestul Poliţiei Bihor pentru 24 de ore, iar vineri cinci dintre acestea urmează să fie duse la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cele cinci persoane riscă pedepse cuprinse între 5 şi 20 ani închisoare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO