Director juridic al Companiei Naţionale CFR, condamnat pentru mită

Directorul Direcţiei Asistenţă Juridică din cadrul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA (CNCF CFR) şi fost avocat, Marius Răducan, a fost condamnat, joi, pentru corupţie, de către Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Urmărește
313 afișări
Imaginea articolului Director juridic al Companiei Naţionale CFR, condamnat pentru mită

Director juridic al Companiei Naţionale CFR, condamnat pentru mită

Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea lui Răducan cu suspendarea executării pedepsei dată pentru luare de mită, însă a stabilit un termen de încercare de opt ani, dispunând totodată restituirea sumei de 10.000 de lei către Adriana Balotă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Marius Răducan - directorul Direcţiei Asistenţă Juridică din cadrul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA (CNCF CFR) şi avocat în cadrul Baroului Bucureşti (suspendat la cerere) - pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie-august 2007, Răducan, "în virtutea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit de la persoana denunţătoare suma de 10.000 de lei drept mită pentru ca, în schimb, să-i faciliteze recuperarea unei creanţe în valoare de 900.000 de lei şi dobânda aferentă de 600.000 de lei". Suma totală de 1.500.000 de lei era datorată de CNCF CFR firmei administrate de Adriana Balotă, în baza unor relaţii contractuale pentru prestarea unor servicii de salubrizare.

În data de 3 octombrie 2007, inculpatul a fost prins în flagrant delict în timp ce primea suma de 5.000 euro de la aceeaşi denunţătoare, pentru a o sprijini, în virtutea atribuţiilor de serviciu, să recupereze de la CNCFR S.A. (structura centrală şi Regionala Timişoara) alte creanţe în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

În aceeaşi zi, inculpatul Răducan Marius a fost reţinut de procurori pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 4 octombrie 2007, Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea de arestare preventivă, dispunând faţă de inculpat măsura obligării de a nu părăsi ţara. La aceeaşi dată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală a admis recursul declarat de DNA şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe termen de 29 de zile.

S-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 10.000 de lei, care reprezintă obiectul primei infracţiuni de luare de mită.

Decizia Curţii de Apel poate fi contestată la instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici