- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.11.2017, 13:25)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul ANP, în şedinţa Consiliului de conducere, despre recursul compensatoriu: Există posibilitatea să mai avem situaţii în care calculul să nu fie corect. Nu e momentul să ne învrăjbim, nu în perioada asta
Directorul ANP le-a explicat celor din Consiliu de conducere al ANP care sunt cauzele care au dus la erori în aplicarea recursului compensatoriu, solicitându-le acestora să fie reţinuţi în privinţa aprecierilor referitoare la implementare. Dobrică susţine că ar mai putea apărea situaţii similare.
Urmărește
991 afișări
Directorul ANP, în şedinţa Consiliului de conducere, despre recursul compensatoriu: Există posibilitatea să mai avem situaţii în care calculul să nu fie corect. Nu e momentul să ne învrăjbim, nu în perioada asta
"Au fost câteva situaţii în care au fost puşi deţinuţi în libertate înainte de termenul normal (..) sau după acest termen. Toate situaţiile astea sunt generate de un singur lucru: de introducerea în aplicaţie, ulterior datei de 18 octombrie, de modificări, pentru că a uitat ăla de pe secţie să spună că de fapt o camera nu era de deţinere ci de infirmerie, fiind camera de infrmerie nu atrăgea zile câştigate, sau spaţii care, deşi sunt într-o clădire care este stabilită cu grad de conformitate sau neconfirmitate, le-au schimbat profilul, că au fost de tranzit, de deţinere sau infirmerie", potrivit stenogramei şedinţei Consiliului de conducere a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, furnizată de Federaţia Sindicatelor din ANP.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
La şedinţa care a avut loc vineri la care au participat şefi de direcţii şi reprezentanţii sindicatelor, directorul general al ANP a precizat că a dispus verificări în toate unităţile, referitoare la implementarea legii recursului compensatoriu, menţionând că ar mai putea fi situaţii în care calculul să nu fi fost corect.
"Am dispus (..) ca toate unităţile să fie luate la mână astfel încât să încercăm să coroborăm datele pe care ei le au în teritoriu cu aplicaţia noastră şi să facem cumva corecturile necesare. Acest proces va continua până în data de 15 noiembrie, când credem că vom finaliza acest proces. Până atunci există, măcar teoretic, posibilitatea să mai avem situaţii punctuale în care calculul celor şase zile să nu fie unul corect şi care să reflecte realitatea. Aceste modificări apar independent de vointa şi posibilităţile noastre de anticipare. Cei care au introdus date în aplicatie nu au înştiintat nici măcar structura de evidenţă din unitatea respectivă. (..) Şi-a dat seama că a greşit iniţial, ca să nu pară în culpa a zis că le operează şi nu le mai vede nimeni, numai că acea nouă introducere de date se repercutează faţă de toţi deţinuţii care au trecut prin acele spaţii şi nu sunt puţini. Pe parcursul a cinci ani, îţi trec printr-o camera cu zecile, dacă nu chiar cu sutele", a precizat, în şedinţă, Marian Dobrică.
Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) susţine că sunt şefi de unităţi care nu au citit legea recursului compensatoriului şi nu au dispus măsuri în consecinţă în penitenciare. Întrebat dacă aceştia vor fi revocaţi, Dobrică a spus: "O să facem şi nişte demersuri în acest sens că lucurile deja se duc urât de tot, o să tragem o linie cu privire activitatea de implemntare a legii 169 şi stabilim şi nişte concluzii. Rugamintea mea, pentru toată lumea, nu e bine, în perioada asta măcar, să aruncam cu noroi unii în altii că am făcut, nu am făcut".
Dobrică a precizat că încă se lucrează la impelmentarea legii, menţionând că nu toate unităţile au semnalat la ANP cartografierea clădirilor şi nu au ţinut evidenţa deţinuţilor pe camere aşa cum ar fi trebuit.
"Nu e momentul să ne învrăjbim (..) nu e momentul, nu se face un asemenea gest, acum, în perioada asta. Întâi ne liniştim, după care o să vedem ce şi unde s-a greşit. Sunt unităţi care au folosit fişe de cameră scrise cu creionul, mai ştergea cu guma, mai adăuga un alt deţinut pe acea fişă. (..) Insist pe acest lucru: nu vreau să aruncăm cu noroi în nimeni, volumul de muncă a fost imens şi pentru unităţi şi pentru ANP. (..)E o greşeală care se încadrează în marja de eroare omenească. Altul care stă pe margine nu ştiu dacă era mai bun. (..) Cu recursul compensatoriu încă vom mai avea de tras şi ar fi bine să fim cu toţi puţin reţinuţi în a face aprecieri în legătură cu ce a făcut unul şi ce a făcut altul", a mai spus directorul ANP în şedinţă.
De asemenea, având în vedere că unii dintre cei care au fost condamnaţi au trecut şi prin direcţiile de arest preventiv care aparţin MAI, directorul general ANP spune că ar putea ieşi la iveală şi alte situaţii în care calculul să fie eronat, odată cu semnarea ordinului de ministru privind clasificarea unităţilor de arest preventiv, din punct de vedere al condiţiilor.
"Uitaţi-vă ce se întâmplă la poliţie, nici până astăzi, la o lună de zile de la momentul în care trebuiau finalizate documentele pentru aplicarea legii 169, nu au ordin de ministru pentru acele spaţii. Când va apărea ordinul MAI privind spaţiile, vom avea o altă influenţă în sistem, vom băga acele date şi ne vom trezi, pe baza comunicării pe care le fac aresturile, că am ţinut deţinuţi în penitenciare deşi trebuiau eliberaţi pe 19 octombrie", a precizat Dobrică.
MAI a precizat că în acest moment ordinul de ministrul urmează traseul legal, fiind în momentul în care sunt analizate şi integrate propunerile din sistem, ulterior urmând a fi semnat.
În ultima perioadă au ieşit la iveală situaţii în care deţinuţii au fost eliberaţi fie mai devreme, fie mai târziu, pe baza calcucului efectuat ca urmare a intrării în vigoare a legii recursului compensatoriu. Potrivit legii, pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii improprii, un deţinut obţine şase zile de libertate.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe