- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul Biroului Vamal Ploieşti, reţinut de procurorii DNA
Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost reţinut, joi seară, pentru 24 de ore de către de procurorii anticorupţie, care vor propune instanţei arestarea lui preventivă pentru fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.
Directorul Biroului Vamal Ploieşti, reţinut de procurorii DNA (Imagine: Viorel Dudau/Arhiva Mediafax Foto)
Procurori din structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi poliţişti din cadrul Poliţiei Române au făcut, joi la prânz, mai multe descinderi în Vama Ploieşti.
Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost ridicat de către anchetatori şi adus la DNA Bucureşti.
După ce a fost audiat, procurorii au emis pe numele lui Costea ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Procurorii anticorupţie vor propune instanţei arestarea preventivă a lui Cornel Costea, pentru luare de mită, au declarat surse judicare.
Directorul Vămii Ploieşti, Cornel Costea, ocupă această funcţie ca interimar din vara anului 2010, el nefiind angajat al Autorităţii Naţionale a Vămilor, ci detaşat dintr-o structură a ANAF, susţine vicepreşedintele UNPR Sorin Chivu.
Cornel Costea o înlocuieşte ca interimar pe Diana Severin, care a demisionat în luna august a anului trecut din postul de şef al Vămii Ploieşti.
Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie fac cercetări cu privire la implicarea unor vameşi şi poliţişti de frontieră în fapte de corupţie, iar de la începutul lunii februarie au fost arestaţi 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava), 93 de la vămile Naidăş (Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş) şi 32 de la Vama Albiţa (Vaslui).
Ultima acţiune a avut loc miercuri, la Vama Ploieşti, în acest caz fiind reţinut şeful biroului vamal, Cornel Costea.
Acţiunile de la graniţe survin unei decizii a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din iunie 2010 privind combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei.
Astfel, în urma modificărilor legislative, au fost plasaţi investigatori sub acoperire, aparatură tehnică de interceptare audio-video, au fost supravegheate livrări suspecte, au fost interceptate convorbiri telefonice, ceea ce a confirmat, implicit probat, faptele de corupţie în care erau implicaţi funcţionarii statului de la vămi cu acordul şefilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO