Directorul firmei care a construit pasarela de la Tâncăbeşti, chemat la DRDP

Directorul firmei care a executat lucrările de construcţie a pasarelei pietonale prăbuşite la Tâncăbeşti a fost chemat, joi, la Bucureşti, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri pentru a da mai multe amănunte despre executarea lucrării şi pentru a prezenta "cartea de construcţie' a pasarelei.

Urmărește
556 afișări
Imaginea articolului Directorul firmei care a construit pasarela de la Tâncăbeşti, chemat la DRDP

Directorul firmei care a construit pasarela de la Tâncăbeşti, chemat la DRDP (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Directorul firmei Servomont Import Export SRL Craiova, Contantin Popescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în cursul zilei este aşteptat la sediul DRDP pentru a da amănunte în legătură cu lucrările de execuţie la pasarela pietonală care s-a prăbuşit, miercuri seară, în localitatea Tâncăbeşti.

"Sunt în drum spre Bucureşti pentru că am fost solicitat să mă prezint la sediul DRPD. Am înţeles că nu se mai găseşte cartea de construcţie a pasarelei, iar eu o am. Cred că vor mai fi discuţii şi amănunte legate de construcţia pasarelei”, a declarat Constantin Popescu.

Directorul firmei din Craiova susţine că la data la care au fost recepţionate lucrările la pasarelă au fost formulate obiecţii doar în legătură cu vopsirea construcţiei.

"Eu nu-mi fac probleme pentru că lucrarea a fost executată conform proiectului. Există un proces-verbal de recepţie pe care au semnat proiectantul şi beneficiarul. Au fost mici obiecţiuni legate de vopsirea pasarelei, problemă care s-a rezolvat imediat”, a mai spus Constantin Popescu.

Directorul firmei Servomont Import Export SRL Craiova a declarat, miercuri seară, pentru corespondentul MEDIAFAX, că firma sa a executat lucrarea în 2002 conform proiectului unei firme româno-americane şi că nu îşi face griji cu privire la calitatea lucrărilor.

"Eu la data cu pricina, prin 2002, când am făcut recepţia lucrării, am fost felicitat de proiectant, firma româno-americană Search Corporation, şi de bendeficiarul lucrării Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, pentru calitatea lucrării şi pentru faptul că m-am încadrat în termene", a declarat Constantin Popescu.

El a explicat că firma sa a folosit la realizarea pasarelei aceeaşi tehnică utilizată la construcţia podurilor mari. Este vorba de o tehnică ce conferea pasarelei flexibilitate, în caz de dilataţie din cauza căldurii.

"Pasarela este facută pe nişte suporţi elastici, fiind pusă în capul stâlpului de beton şi este prevăzută cu nişte opritori astfel că atunci când apare fenomenul de dilataţie din cauza căldurii să se poată opri în aceste opritori. Pasarela nu este facuta pe sudură pentru că în momentul dialtaţiei nu i-ar putea permite să se deplasarea şi atunci s-ar rupe. Nu-mi fac griji în prinvinţa calităţii lucrării pentru eu am executat-o conform proiectului executat de Search Corporation, firmă româno-americană", a declarat Popescu.

Directorul firmei Servomont Import Export Srl Craiova a mai spus că în aceeaşi perioadă, tot pe DN1, au fost făcute 15 pasarele între Bucureşti şi Ploieşti şi ar mai fi trebuit făcute şi între Bucureşti şi Braşov alte 15, dar că firma sa a construit-o pe segmentul respectiv doar pe cea care s-a prăbuşit, iar în judeţul Prahova a mai realizat o pasarelă în zona Gura Beliei, la 15 kilometri de Sinaia, la Km 104.

O pasarelă pietonală s-a prăbuşit pe DN1, în localitatea Tâncăbeşti, la câţiva kilometri de Bucureşti, căzând peste două maşini aflate în trafic, în urma accidentului o persoană peirzându-şi viaţa şi alte două fiind grav rănite. O a patra persoană, şofer de camion, a fost rănită uşor, nefiind cazul să rămână internată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici