- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.08.2013, 09:14)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul general adjunct al APIA şi un membru PC, REŢINUŢI pentru corupţie. Procurorii DNA cer arestarea lor
Procurorii DNA i-au reţinut pe directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Aurel Pană, şi pe Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme, şi cer miercuri Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă pentru fapte de corupţie.
Urmărește
1020 afișări
Directorul general adjunct al APIA şi un membru PC, REŢINUŢI pentru corupţie. Procurorii DNA cer arestarea lor
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Aurel Pană, director general adjunct al APIA şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, a fost reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.
Cei doi urmează să fie prezentaţi miercuri instanţei Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, a precizat DNA, într-un comunicat de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Mugur George Voinea este membru al Partidului Conservator (PC) Diaspora, responsabil pentru departamentul Relaţia cu reprezentanţele diplomatice, iar Aurel Pană este secretar executiv.
Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmite de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada mai - august 2013, Aurel Pană, în calitate de director general adjunct al APIA şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, a condiţionat atribuirea contractelor de achiziţie de ulei, unei anumite societăţi comerciale, de primirea unui comision de 10% din valoarea contractelor, precum şi de externalizarea serviciilor de transport către o anumită societate recomandată de învinuit.
Potrivit anchetatorilor, valoarea contractelor de achiziţie publică este de aproximativ 16 milioane de euro.
"Învinuitul Pană Aurel a pretins de la reprezentantul societăţii comerciale care depusese oferte la licitaţia organizată de APIA comisionul reprezentând circa 5.200.000 lei (1.200.000 euro) atât în mod direct, cât şi prin intermediul învinuitului Voinea Mugur George. Potrivit unei înţelegeri cu Pană Aurel, pentru disimularea foloaselor necuvenite pretinse, învinuitul Voinea George – Mugur a pretins încheierea unor contracte având ca obiect servicii de transport şi servicii de consultanţă în valoare de circa 5.200.000 lei (valoarea comisionului pretins). Plăţile urmau a fi efectuate în baza unor operaţiuni fictive", potrivit procurorilor .
DNA a precizat că, la 29 iulie 2013, a fost semnat un contract de lucrări prin care SC Evalserv SRL, societate la care Mugur George Voinea este director, urma să primească de la societatea câştigătoare a licitaţiei organizate de APIA suma de 516.871,00 lei, la care se adaugă T.V.A. 124.049,04 lei. Contractul reprezintă, susţin procurorii, doar o modalitate de disimulare a foloaselor necuvenite pretinse.
Ulterior, susţine DNA, la 7 august 2013, pe fondul presiunilor exercitate de cei doi, reprezentantul societăţii câştigătoare a licitaţiei a semnat contractul prin care externaliza serviciile de transport către societatea recomandată de Aurel Pană.
Licitaţia organizată de APIA avea ca obiect atribuirea unor contracte de achiziţie de ulei în cadrul programului de furnizare de ajutoare alimentare destinate categoriilor de persoane defavorizate din România, program cu finanţare europeană, precizează DNA.
În baza acestui program, APIA le plăteşte societăţilor comerciale selectate prin licitaţie valoarea ajutoarelor alimentare şi cheltuielile de transport necesare derulării planului.
În acest dosar, anchetatorii au făcut, marţi, percheziţii la sediul APIA, potrivit unor surse judiciare.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe