- Home
- Social
- BRĂILA, (06.08.2019, 17:22)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul medical la Ambulanţa Brăila, care i-a criticat pe dispecerii 112, a rămas fără funcţie
Directorul medical al Ambulanţei Brăila, Florin Ştefan, care i-a criticat pe dispecerii 112, a rămas fără funcţie. Conducerea unităţii a dezminţit acuzaţiile medicului, iar marţi a organizat concurs pentru funcţia lui, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
7985 afișări
Directorul medical la Ambulanţa Brăila, care i-a criticat pe dispecerii 112, a rămas fără funcţie
Florin Ştefan, medicul din Brăila care i-a criticat pe dispecerii 112, a rămas fără funcţia de director medical al Ambulanţei, după ce Viorica Iuga, managerul unităţii, a organizat concurs pentru ocuparea postului lui. Concursul a fost organizat marţi, dar printre participanţi nu s-a numărat şi fostul director medical.
Fostul director medical şi managerul SAJ Brăila au avut mai multe divergenţe de-a lungul timpului care au culminat recent cu discuţiile despre dispecerii de la 112.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
După ce săptămâna trecută medicul Florin Ştefan a criticat dispeceratul 112, directorul Viorica Iuga a făcut o declaraţie publică în cadrul căreia a respins acuzaţiile medicului pe care le-a catalogat ca fiind nereale şi răuvoitoare.
Ea a anunţat că l-a sancţionat verbal pe subalternul său pentru că a dat declaraţii presei fără a cere acordul conducerii instituţiei.
În plus, managerul SAJ a dezminţit informaţiile conform cărora salvările întârzie în misiuni din cauza dispecerilor 112 şi a precizat că nu au existat cazuri în care viaţa pacienţilor a fost pusă în pericol din cauza disfuncţionalităţilor din sistem.
La doar câteva zile după discuţiile despre dispecerii 112, conducerea a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de director medical, iar Florin Ştefan nu a participat la concursul organizat, astfel că a rămas fără funcţia deţinută până în prezent.
Contactată de corespondentul MEDIAFAX, managerul Viorica Iuga a refuzat să ofere explicaţii despre acest subiect.
Săptămâna trecută, medicul Florin Ştefan de la Serviciul de Ambulanţă din Brăila a luat atitudine în contextul cazului Caracal spunând că serviciul 112 nu funcţionează corespunzător din cauza personalul slab pregătit. El a mai zis că din cauza dispecerilor, vieţile pacienţilor sunt puse în pericol la fiecare misiune. El a sugerat că personalul dispeceratelor 112 nu este recrutat pe criterii de performanţă, ci „pe relaţii”.
„Pun întrebări aiurea, nu stai tu, dispecer, să întrebi de ce te doare, unde te doare, când te-a mai durut. Se bagă aiurea, ar trebui să facă legătura direct la ambulanţă, se pierd minute preţioase. Întârzierile la cazuri sunt o regulă, de fiecare dată întârziem pentru că se pierde timpul la telefon, riscăm vieţile oamenilor. Aşa se întâmplă: ei pun întrebări aiurea, întârzie misiunile şi pun în pericol viaţa oamenilor. Pe dispeceri nu-i cunosc personal, comunicăm doar telefonic, nu ştiu de unde îi iau, cine îi bagă acolo”, a declarat, la solicitarea MEDIAFAX, fostul director medical al
Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila, Florin Ştefan.
Medicul brăilean a mai spus că la fiecare misiune există o întârziere de 6-8 minute din cauza întrebările puse de operatorii telefonici. Acest lucru poate fi evitat prin modificarea procedurilor de lucru şi prin instruirea personalului, a precizat cadrul medical.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe