Dispare „băiatul cu pizza”? Au apărut robotaxi-urile care livrează mâncare la domiciliu

Un lanţ de pizza din SUA a semnat un acord cu un producător de vehicule electrice autonome pentru a-şi testa serviciul de livrare la domiciliu, iar rezultatele sunt pozitive.

Urmărește
695 afișări
Imaginea articolului Dispare „băiatul cu pizza”? Au apărut robotaxi-urile care livrează mâncare la domiciliu

În Statele Unite ale Americii există o mişcare de înlocuire a „băiatului cu pizza”, unul dintre cele mai simple şi mai răspândite locuri de muncă, cu vehicule autonome.

Cel mai recent exemplu este cel al lanţului Marco's Pizza, care a încheiat un acord cu Magna International, al patrulea producător de componente auto din lume.

Ideea este de a testa vehicule electrice mici fără şofer, cele care sunt destinate din punct de vedere tehnic livrărilor pe distanţe mai mici de un kilometru.

Magna a creat deja prototipuri şi, după o experienţă cu o pizzerie locală, le-a pus la dispoziţia celor de la Marco's Pizza pentru un test la scară largă.

„Robo-pizza” se poate deplasa cu o viteză maximă de aproximativ 30 km/h şi se bazează pe sistemul de conducere autonomă de viteză redusă dezvoltat de compania canadiană. Sistemul include camere, radar, dar şi un software de comandă şi livrare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici