Dispozitivul Spike i-a ajutat pe poliţişti să blocheze un automobil pe străzile din Rădăuţi

O maşină în care se aflau trei tineri a fost urmărită duminică dimineaţa de poliţişti pe străzile din Rădăuţi, după ce şoferul nu a oprit la semnalele agenţilor. În cele din urmă, maşina a fost oprită cu dispozitivul Spike.

Urmărește
1275 afișări
Imaginea articolului Dispozitivul Spike i-a ajutat pe poliţişti să blocheze un automobil pe străzile din Rădăuţi

Dispozitivul Spike i-a ajutat pe poliţişti să blocheze un automobil pe străzile din Rădăuţi

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii din Rădăuţi au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism, dar şoferul a mărit viteza de deplasare.

Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea vehiculului cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase.

„Vehiculul urmărit şi-a continuat deplasarea în viteză pe DN CRD către comuna Marginea, după care a virat dreapta şi a pătruns din nou pe str. Ştefan cel Mare din mun. Rădăuţi, îndreptându-se către centrul municipiului. În aceste condiţii poliţiştii au efectuat doar somaţii prin sistemul acustic al autospecialei, utilzarea armamentului fiind inoportună în zona urbană. În plus, într-un moment de reducere a ecartului între autospeciala de poliţie şi vehiculul urmărit, poliţiştii au distins mai multe siluete ale unor pasageri, decizia poliţiştilor fiind de a proteja integritatea şi viaţa acestora şi de a monitoriza îndeaproape deplasarea, cu solicitarea unor echipaje suplimentare care să utilizeze sistemele de oprire forţată”, transmite Poliţia Suceava.

Maşina a fost interceptată prin instituirea unui baraj pe o cale de acces care permitea intervenţia, prin utilizarea dispozitivului „Spike Strip” din dotare. Este un dispozitiv folosit pentru a impiedica sau opri mişcarea vehiculelor pe roţi prin perforarea pneurilor. Maşina cu anvelopele avariate s-a oprit după câteva sute de metri, iar poliţiştii au observat trei persoane ieşind şi fugind din autoturism.

Oamenii legii i-au următir pe fugari şi i-au prins. Este vorba de un tânăr de 18 ani, un bărbat de 25 ani, ambii din comuna Arbore, şi de un alt tânăr de 19 ani din oraşul Cajvana.

„Întrucât existau suspiciuni privind persoana ce a condus vehiculul menţionat anterior, fiind urmărit de echipajele de poliţie şi nu s-a conformat semnalelor, iar afirmaţiile ocupanţilor vehiculului au fost neconcludente, relatând diverse ipoteze ale identităţii conducătorului auto, s-a procedat la testarea cu aparatul etilometru a celor trei ocupanţi, rezultatele indicând, alcoolemii cuprinse între 0,00 mg/L alcool în aerul expirat şi 0,25 mg/L alcool în aerul expirat. În vederea depistării consumului de substanţe psihoactive, au fost efectuate testări cu aparatul special din doatre, rezultatele fiind negative”, arată poliţiştii.

Potrivir acestora, ca urmare a interogării bazelor de date s-a stabilit faptul că tânărul de 19 ani, observat de poliţişti că a condus vehiculul şi bănuit de comiterea faptelor, nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, au fost efectuate verificări privind vehiculul în cauză, ocazie cu care s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare este atribuit unui autoturism.

În cauză se fac cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
maşină,
poliţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici