Prima pagină » Social » Datorită producătorilor locali, legumele româneşti sunt cu 50% mai ieftine decât cele de import

Datorită producătorilor locali, legumele româneşti sunt cu 50% mai ieftine decât cele de import

Datorită producătorilor locali, legumele româneşti sunt cu 50% mai ieftine decât cele de import
Laura Albu
02 ian. 2021, 20:29, Social

Cristina, antreprenor de 29 de ani, din Bucureşti, are un stil de viaţă conştient. Nu consumă orice tip deproduse alimentare, ci e atentă să le aleagă pe cele mai sănătoase şi care nu au străbătut mări şi ţări ca să ajungă pe raftul supermarketurilor.

Acest lucru a devenit un adevărat trend în ultimii ani, iar asta s-a văzut şi în încasările retailerilor. Aceştia şi-au rotunjit veniturile cu până la 2 miliarde de lei în 2020, din vânzările mărcilor româneşti, potrivit unei analize ZF.

Cristina, antreprenor: Produsele româneşti sunt preferatele mele, da. În special produsele alimentare, cred cu tărie în a cumpăra local. Pentru că se simte diferenţa între gustul şi mirosul produselor locale faţă de cele din import. Atunci când vreau să fac o salată, clar voi alege produse locale, o varză, o roşie. Pentru că sunt făcute mai aproape de casă şi am mai multă încredere.

Roxana Roşculeţ este producător de legume din 2006. După o investiţie de peste 200 de mii de euro în spaţiul protejat din Ialomiţa, livrează legume proaspete în supermarket tot timpul anului. Chiar şi în luna decembrie. Datorită ei şi a altor producători autohtoni găseseşti la raft salată, roşii şi varză cu 50% mai ieftine faţă de produsele din import.

Roxana Roşculeţ, producător de legume: Salata nu ştiu la început cât a fost, dar la început de an salata eu am vândut-o cu un 1,2 lei. Vorbim de salată de calitate, ambalată în materiale de unică folosinţă, etichetate, iar în supermarket nu am văzut-o cu mai mult de 2 lei. Cea din import cred că a fost în jur de 3 lei şi ceva, aproape de 4 lei.