Divorţul l-a costat pe Bill Gates locul pe podium în clasamentul bogaţilor lumii. La despărţire, Melinda i-a luat acţiuni Microsoft

  • Cel mai bogat om din lume este Elon Musk, care l-a depăşit pe Jeff Bezos.
  • Inventatorul Tesla are active de 273,5 miliarde de dolari.
  • Între primii 5 se află Arnault şi Gates.
Urmărește
3008 afișări
Imaginea articolului Divorţul l-a costat pe Bill Gates locul pe podium în clasamentul bogaţilor lumii. La despărţire, Melinda i-a luat acţiuni Microsoft

Divorţul l-a costat pe Bill Gates locul pe podium în clasamentul bogaţilor. Melinda i-a luat acţiuni Microsoft

Elon Musk a ajuns în fruntea clasamentului, cu 273,5 miliarde de dolari în active şi un câştig de 75% datorită pariului investitorilor pe „maşinile verzi” ale Tesla.

Antreprenorul vizionar l-a înlăturat de pe podium pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care a căzut pe locul doi, cu 194,2 miliarde de dolari, pentru că gigantul e-commerce şi cloud a crescut cu doar 2% faţă de 2020.

În spatele lui, francezul Bernard Arnault, patronul luxului gigantul LVMH, cu o avere de 177,1 miliarde de dolari: acţiunile imperiului său au crescut cu 55% anul trecut, tot datorită unor investiţii importante precum cele 15 miliarde de dolari cheltuiţi la sfârşitul anului 2020 pentru preluarea Tiffany. Arnault era cel mai bogat din lume în august 2021.

Bill Gates alunecă pe poziţia a patra, cu un active estimate la 138,3 miliarde de dolari. Au cântărit divorţul de Melinda, care l-a obligat să-i vândă soţiei sale o felie de acţiuni Microsoft, şi o creştere a companiei de doar 5%.

Al şaselea Mark Zuckerberg, patronul Meta-Facebook, cu 128,4 miliarde (şi + 24% faţă de 2020), precedat de Larry Page, fondatorul Alphabet-Google, care la sfârşitul anului avea o avere netă de 129,5 miliarde de dolari. , în creştere cu 57%.

Plăteşte impozite de 11 miliarde de dolari în 2022

Musk, totuşi, bate şi un alt record: va plăti peste 11 miliarde de dolari în impozite în acest an, cel mai greu cec plătit vreodată Serviciului Fiscal Intern de o singură persoană din istoria Americii.

Musk nu primeşte nicio compensaţie sau bonusuri în numerar pentru rolul său de CEO Tesla. Iar suma pe care o datorează fiscalului este legată de faptul că a exercitat cele 15 milioane de opţiuni şi a vândut milioane de acţiuni pentru a acoperi taxele pe tranzacţii.

Vânzările puternice ale acţiunilor Tesla ale lui Musk sunt parţial legate de rezultatul sondajului pe care l-a efectuat pe Twitter în ultimele luni, în care i-a întrebat pe fani dacă ar trebui să vândă sau nu 10% din acţiunile gigantului de maşini electrice.

Majoritatea respondenţilor au răspuns da, deschizând calea vânzării de valori mobiliare. Musk a plătit zero impozite federale pe venit în 2018 şi a plătit doar 455 de milioane de dolari autorităţilor fiscale în ultimii patru ani, deşi averea sa s-a înmulţit.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici