- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DNA a reţinut 59 de persoane în cazul de corupţie de la Siret, în care sunt arestaţi 15 poliţişti
Direcţia Naţională Anticorupţie a reţinut 59 de persoare implicate în cazul de corupţie de la punctul de frontieră Siret, în care deja au fost arestaţi 15 poliţişti, complete ale Curţii de Apel Bucureşti urmând să judece, vineri, cererile de arestare ale învinuiţilor.
Poliţiştii de frontieră Elena Cosmicius, Mihai Doru Tocilă, Elena Cosic, Andrei Ciobanu, Sorin Sumaniuc, Iulian Radu, Matei Constantin Florin, Vasile Secrier, Constantin Doru Andrişan, Virgil Jităriuc, Adrian Holca, Daniel Grigoraş, Toader Ilieiş, Cristian Filipoaia şi Vasile Ovidiu Sasu au fost arestaţi, vineri dimineaţă, dezbaterile durând aproximativ trei ore.
Procurorii anticorupţie au emis, joi seară, primele 15 ordonanţe de reţinere în cazul poliţiştilor şi vameşilor de la Vama Siret, ridicaţi şi audiaţi în cursul zilei de joi, 15 dintre învinuiţi fiind duşi la Curtea de Apel Bucureşti, unde procurorii anticorupţie au cerut arestarea lor, solicitare admisă.
Ulterior, alte 59 de persoane - poliţişti şi vameşi - au fost reţinute pentru fapte de corupţie şi contrabandă.
Zeci de persoane - poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti - sunt vizate într-o anchetă derulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) privind activitatea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.
Unul dintre poliţiştii de frontieră vizaţi în anchetă este comisarul-şef Aurel Anea, de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava. Aurel Anea a fost şi el ridicat în urma percheziţiilor desfăşurate, joi dimineaţă, la Vama Siret, dar şi la domiciliile celor vizaţi.
Surse judiciare au declarat că acuzaţiile în cazul unor vameşi şi poliţişti de la Vama Siret sunt de contrabandă cu ţigări şi luare de mită.
Persoanele ridicate în urma descinderilor au fost duse iniţial la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, de unde au fost transportate spre Bucureşti, pentru audieri.
Ministerul Administraţiei şi Internelor a informat că acţiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor şi de combatere a corupţiei în rândul personalului şi că, în prezent, în zonă este asigurată continuitatea formalităţilor de control.
Ancheta a fost demarată în urmă cu aproximativ şase luni, la ea participând efective ale Direcţiei Generale Anticorupţie, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră Române, cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii, a mai precizat MAI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
CSAT și CCR decid soarta alegerilor. Ce șanse există pentru ca turul 1 al prezidențialelor să fie anulat
-
CNSAS: Un candidat pentru Senat din partea SOS, identificat că a colaborat cu Securitatea
-
Războiul din Ucraina, ziua 1009. Explozii auzite joi dimineaţa în Odesa şi Kropyvnytskyi / SUA îndeamnă Ucraina să reducă vârsta de recrutare la 18 ani pe fondul lipsei de trupe
-
Grindeanu: Candidatul nostru nu vrea să câştige alegerile la masa verde
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO