DNA cere Curţii de Apel Bucureşti arestarea procurorului Maximilian Bălăşescu
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a procurorului Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Ilfov, pentru luare de mită.
DNA cere Curţii de Apel Bucureşti arestarea procurorului Maximilian Bălăşescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Ca urmare a încuviinţării, de către Consiliul Superior al Magistraturii, a arestării preventive a inculpatului Bălăşescu Maximilian Ion, acesta urmează a fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile", informează DNA.
Procurorul Max Bălăşescu de la Parchetul Tribunalului Ilfov a fost reţinut pentru că ar fi cerut 300.000 de euro de la un denunţător, pentru a-l cerceta pe acesta într-un dosar disjuns în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală, susţine DNA.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl cercetează pe Ion Maximilian Bălăşescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, acuzat de luare de mită.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Şefa FMI: Ameninţarea tarifelor impuse de Trump sporeşte incertitudinea economică globală
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Câţi bani a produs Arena Naţională în 2024. Au fost 28 de meciuri şi 3 concerte
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în ianuarie 2012, Maximilian Bălăşescu, în calitatea sa de procuror, a pretins de la un denunţător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranşe.
În schimbul banilor, el urma să dispună ridicarea măsurărilor asiguratorii luate faţă de denunţător, într-un dosar în care acesta era cercetat, alături de alte persoane, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Totodată, procurorul urma să dispună, cu privire la acelaşi denunţător, disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală.
Maximilian Bălăşescu a fost prins în flagrant delict, marţi, în timp ce primea de la denunţător, prin intermediar, suma de 90.000 lei şi 80.000 euro.
Având în vedere calitatea de magistrat a lui Bălăşescu, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, miercuri, măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Procurorului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi a fost reţinut pentru 24 de ore.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte două persoane, acuzate de complicitate la luare de mită.
În 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea vrăjitoarele Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, şi Rada Mincă, cunoscută drept Melisa, precum şi a lui Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea pentru înşelăciune şi şantaj, respectiv complicitate la aceste două infracţiuni.
Vrăjitoarele au fost arestate în urma sesizării Oanei Zăvoranu, care a reclamat la poliţie că a fost înşelată de cele două.
Pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosar, cele două vrăjitoare l-ar fi plătit pe procurorul Bălăşescu, potrivit unor surse judiciare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO