- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DNA cere urmărirea penală a lui Ridzi
Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că a trimis o solicitare procurorului general pentru a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, alte şase persoane fiind învinuite în acelaşi dosar.
DNA cere urmărirea penală a lui Ridzi (Imagine: Mediafax Foto)
Procurorul şef al DNA a adăugat că Monica Iacob Ridzi a fost audiată de către DNA şi că alte şase persoane au fost învinuite în cazul Ridzi.
"Monica Iacob Ridzi a trecut pe la DNA, iar eu am trimis o solicitare către procurorul general, Laura Kodruţa Kovesi, pentru a se începe urmărirea penală. În acest caz au mai fost învinuite şi alte şase persoane, dar nu vă pot da mai multe detalii", a spus Daniel Morar.
Monica Iacob Ridzi şi-a dat demisia, în 14 iulie, de la conducerea Ministrului Tineretului şi Sportului, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului şi a partidului în urma scandalului în care a fost implicată privind organizarea evenimentelor de Ziua Tineretului şi că Alianţa PSD-PNL vrea să menţină subiectul pe agenda publică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi anunţase, cu câteva zile înainte de demisia acesteia, că a propus premierului revocarea ei din funcţie şi cercetarea pentru delapidare şi abuz în serviciu, o anchetă a ANAF şi sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului". PDL a depus un punct de vedere separat.
Biroul Permanent al Camerei a decis organizarea unei sesiuni extraordinare, pe 27 iulie, care să cuprindă două şedinţe de plen în care să fie dezbătute, printre altele, raporturile în cazurile Ridzi şi Sterling-Tăriceanu.
Secretarul Camerei, Dumitru Pardău, preciza că după ce plenul Camerei se va pronunţa asupra celor două rapoarte ale comisiilor de anchetă, va fi sesizată comisia juridică pentru cazul începerii urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi şi a lui Călin Popescu Tăriceanu.
Secţia de Combatere a Corupţiei din DNA a declanşat, în 23 iunie, în baza unui denunţ penal al PNL, acte premergătoare cu privire la încheierea şi derularea a trei contracte între MTS şi societăţile Compania de Publicitate Mark SRL şi Artisan Consulting SRL.
Iniţial, plângerea PNL împotriva lui Ridzi a fost depusă la Parchetul ICCJ, care a decis să-şi decline competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
În 10 iulie, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, declara că Garda Financiară verifică, sub supravegherea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), activitatea firmelor implicate în scandalul Ridzi, pentru a stabili dacă au fost aduse prejudicii bugetului de stat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace