- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.12.2013, 18:03)
- Catalin Lupasteanu
DNA i-a audiat pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir în cazul plângerii clubului Corvinul Hunedoara
Procurorii anticorupţie au început audierile în cazul plângerii făcute de FC Corvinul Hunedoara împotriva unor actuali şi foşti oficiali FRF şi LPF, printre care Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, acuzaţi de clubul sportiv de abuz în serviciu.
Urmărește
177 afișări
Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
Direcţia Naţională Anticorupţie i-a chemat, miercuri, la audieri pe Mircea Sandu şi pe Dumitru Dragomir după ce Judecătoria Sectorului 2 a admis, în martie, plângerea formulată de FC Corvinul Hunedoara împotriva neînceperii urmăririi penale decise de DNA în cazul unor actuali şi foşti oficiali FRF şi LPF, printre care şi cei doi.
Acuzaţiile făcute de clubul sportiv în plângere sunt de abuz în serviciu, iar anchetatorii au început cercetările în acest caz.
La ieşirea din sediul DNA, Sandu a declarat că nu s-a început urmărirea penală în acest caz, "pentru că nu a fost de ce".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Şefa FMI: Ameninţarea tarifelor impuse de Trump sporeşte incertitudinea economică globală
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Câţi bani a produs Arena Naţională în 2024. Au fost 28 de meciuri şi 3 concerte
"Este o comisie care este independentă, are autonomie, are fondul şi apelul. Mi s-au pus întrebări, mi s-a adus la cunoştinţă solicitarea judecătorului. Judecătorul a dispus o soluţie de anchetare a Federaţiei şi a lui Lupescu, Sandu şi Dragomir referitor la această cauză. Nu s-a început urmărirea penală", a mai arătat Mircea Sandu.
Dumitru Dragomir a arătat la rândul său că "nu este de resortul Ligii" chestiunea invocată de FC Corvinul şi că cei care pot lămuri problemele invocate ar fi Comisia de Licenţiere "care este autonomă şi independentă".
"După părerea mea instanţa civilă s-a pronunţat aşa că nu este treaba noastră. Federaţia sau Liga nu pot fi recuperatori", a mai arătat Dragomir.
FC Corvinul îi acuză de abuz în serviciu, printre alţii, pe preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi pe fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, susţinând că federaţia şi liga au aplicat regulamentele sportive în mod discreţionar, în litigiul pe care gruparea hunedoreană l-a avut cu FC Rapid, în urma transferului portarului Bogdan Lobonţ.
"În temeiul art. 278/1 alin. 8 lit. b) C.proc.pen., admite plângerea formulată de petenta FC Corvinul Hunedoara în contradictoriu cu intimaţii Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo şi Stângaciu Adrian împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale date de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul nr. 408/P/2011. Desfiinţează rezoluţia atacată şi trimite cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale conform art. 273 alin. 11 C.proc.pen. faţă de intimaţii Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo şi Stângaciu Adrian sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 246 C.pen.. În temeiul art. 192 al. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13.03.2013", informează portalul Ministerului Justiţiei.
Bogdan Lobonţ s-a format la Centrul de Copii şi Juniori al clubului Corvinul, grupare pentru care a evoluat până în anul 1997, când a fost transferat la FC Rapid. În martie 2000, Lobonţ a plecat de la Rapid la Ajax Amsterdam, în schimbul sumei de aproximativ trei milioane de dolari. Conform înţelegerii cu Rapid, clubul din Hunedoara ar fi trebuit să primească circa 900.000 de dolari, reprezentând 30 la sută din valoarea trasferului jucătorului în Olanda, dar gruparea patronată de George Copos nu a plătit aceşti bani.
După ce toate instanţele din fotbalul românesc au dat câştig de cauză clubului Rapid, gruparea hunedoreană a făcut plângere penală la DNA împotriva FRF şi LPF, dar procurorii au decis neîneperea urmăririi penale.
Corvinul s-a adresat în civil în litigiul cu Rapid, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat dreptate. Cu toate acestea, instanţele sportive tot nu au obligat clubul Rapid să plătească suma.
După declararea insolvenţei clubului Rapid, la 7 decembrie 2012, FC Corvinul Hunedoara s-a înscris cu suma de 3,1 milioane lei la masa credală, dar administratorul judiciar nu a admis această sumă.
Citește pe alephnews.ro: FT: Donald Trump și-a revizuit promisiunea de campanie de a pune capăt războiului din Ucraina în „24 de ore”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
J-Hope, membrul BTS, pleacă în turneul „Hope on the Stage”. Este primul turneu solo după încheierea serviciului militar
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Patronul FCSB i-a îngrozit pe locuitorii unei celebre stațiuni din România! Și-a făcut stână, dar... Câinii lui Gigi Becali le-au
CANCAN.RO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe