O delegaţie a protestatarilor a avut o întrevedere cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava, în cadrul căreia au prezentat problemele cu care se confruntă, primind asigurări că se caută soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii.
Prezent la protestul spontan al profesorilor suceveni, secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a declarat că o soluţie privind deblocarea acestei situaţii ar fi transferarea unor sume de bani din bugetul alocat trimestrului al treilea.
„În momentul când se epuizează banii există un fond de rezervă de 170 de milioane de lei din care se poate suplimenta, dar numai pentru judeţele Suceava şi Botoşani ar fi necesare 110 de milioane de lei”, a spus Pop.
El a mai spus că, deşi, în prezent, doar în judeţele Suceava şi Botoşani angajaţii din învăţământul preuniversitar şi-au exprimat nemulţumirea faţă de neachitarea integrală a salariilor aferente lunii februarie, este posibil ca în perioada următoare situaţia să se acutizeze şi în alte zone ale ţării, în condiţiile în care mai există procese pe rol legate de reîncadrarea potrivit Legii 221, care ar putea fi câştigate, însă nu vor fi fonduri pentru plata salariilor mărite.
Cadre didactice din zeci de unităţi şcolare din judeţele Suceava şi Botoşani au intrat de săptămâna trecută în grevă generală, nemulţumite că nu şi-au primit salariile aferente lunii februarie. În paralel, cadrele didactice au protestat în faţa prefecturilor din cele două judeţe.