- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.11.2013, 19:23)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DNA i-a confiscat judecătoarei Veronica Cîrstoiu sumele de 630.000 de euro şi 156.351 de lei
DNA a decis, în cazul judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), confiscarea sumelor de 630.000 de euro, primită sub formă de mită, şi de 156.351 de lei, pe care o cere CAB, în calitate de parte vătămată în proces.
Urmărește
653 afișări
Judecătoarea Veronica Cârstoiu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus confiscarea extinsă, în cazul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, trimisă în judecată pentru că ar fi primit aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru favorizarea acestuia în dosarul în care e condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor, precum şi în cazul fiului ei, Florin Cergan, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă.
"În acest sens, s-a avut în vedere că veniturile totale realizate de inculpata Cîrstoiu Veronica, în perioada 2007 - 2013, au fost în sumă de 925.071 lei (reprezentând 717.353 lei - venituri salariale şi 207.718 lei - echivalentul a 47.500 euro - din vânzarea unui imobil) şi că valoarea bunurilor dobândite de inculpată, în aceeaşi perioadă de timp, a totalizat suma de 1.567.039,08 lei", notează procurorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit sursei citate, din compararea veniturilor obţinute şi a averii dobândite de către Cîrstoiu, reiese o diferenţă de 641.968,08 lei, adică aproximativ 144.000 de euro.
"În ceea ce îl priveşte pe inculpatul Cergan Florin, s-a reţinut că veniturile totale realizate de către acesta, în perioada 2008 - 2013, au fost în sumă de 277.088 de lei, iar valoarea bunurilor dobândite, în aceeaşi perioadă de timp, a totalizat suma de 330.727,6 lei (12.053,84 euro)", se menţionează în comunicatul de presă.
Astfel, anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând celor doi şi confiscarea specială a sumelor de 630.000 de euro, bani pe care Veronica Cîrstoiu i-a primit sub formă de mită, şi de 156.351 de lei, cuantum pe care îl cere CAB, care s-a constituit parte civilă în proces, ca daune de la judecătoarea CAB.
Procurorii anticorupţoe i-au trimis în judecată, miercuri, în stare de arest, pe judecătoarea Veronica Cîrstoiu, fiul acesteia, Florin Cergan, Dinel Staicu, avocatul Lucian Băgia şi Carmen Ioana Popescu, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.
Veronica Cîrstoiu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală, în prezent suspendată din funcţie, este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, înşelăciune în formă continuată (65 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (65 de acte materiale), arată miercuri DNA, într-un comunicat de presă.
Florin Cergan va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, Lucian Băgia, avocat în Baroul Sibiu, pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, Dinel Staicu, consultant financiar, pentru dare de mită şi cumpărare a influenţei, iar Carmen Ioana Popescu, economist, este acuzată de complicitate la infracţiunile de dare de mită şi cumpărare a influenţei, precum şi de participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În aceeaşi cauză au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Marian Staicu, arestat preventiv în altă cauză, consultant în investiţii financiare (fratele lui Staicu Dinel), pentru cumpărare a influenţei şi complicitate la această infracţiune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la dare de mită şi Adriana Dascălu, pentru trafic de influenţă, complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la această infracţiune.
Giorgel Zgăbei, avocat în Baroul Bucureşti, va fi judecat în acest dosar pentru complicitate la trafic de influenţă, iar Marilena Cucianu, pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.
Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că, în cursul lunii februarie 2012, judecătoarea Veronica Cîrstoiu a primit, prin intermediul avocatei Adriana Dascălu, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu, în dosarul în care acesta fusese condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.
"Banii au fost primiţi prin medierea lui Staicu Marian (fratele lui Staicu Dinel) şi a inculpatei Popescu Carmen Ioana", au scris procurorii în documentul citat.
În 22 februarie 2012, completul din care a făcut parte Veronica Cîrstoiu a decis înlăturarea pedeapsei lui Dinel Staicu, primită în dosarul privind fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.
"În scopul menţionat, anterior pronunţării deciziei, Dascălu Adriana a pretins de la Staicu Dinel suma de 2.500.000 euro, diminuată ulterior, succesiv, la 2.000.000 euro şi, respectiv, la 1.500.000 euro. Din banii pretinşi, Dascălu Adriana a primit 1.200.000 euro de la Staicu Marian, care s-a preocupat împreună cu inculpata Popescu Carmen Ioana de procurarea banilor", au arătat procurorii în actul de sesizare a instanţei.
Potrivit anchetatorilor, pentru a ascunde modul în care a primit cei aproximativ 630.000 de euro, judecătoarea Cîrstoiu "a determinat-o pe sora sa să schimbe o parte din banii primiţi sub formă de mită (prin cumpărare pe numele surorii sale, la data de 12 septembrie 2012, a unui apartament în Bucureşti, la preţul de 636.642,8 lei)".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Un avocat cercetat pentru trafic de influenţă în dosarul judecătoarei Cîrstoiu a fost arestat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe