- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.10.2014, 16:08)
- Catalin Lupasteanu
DNA: Întreaga activitate a CJ Braşov, sub supravegherea lui Căncescu şi conform interesului său
Probele din dosarul lui Aristotel Căncescu arată că întreaga activitate a CJ Braşov, în special atribuirea contractelor de achiziţii publice, se desfăşura din dispoziţia şi sub supravegherea strictă a acestuia, dar şi conform interesului său, neexistând vreo preocupare pentru legalitate.
Urmărește
590 afișări
Aristotel Căncescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)
Această concluzie este menţionată în documente ale anchetatorilor din dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu.
Potrivit procurorilor DNA, lui Căncescu îi acordau "sprijin infracţional" numeroşi subalterni, începând cu vicepreşedintele instituţiei, Mihai Pascu.
Acelaşi lucru îl făceau, conform documentelor din dosar, mai mulţi funcţionari din CJ: Radu Ispas, administrator public al judeţului Braşov, Emil Cirică, director al Direcţiei investiţii, urbanism şi amenajarea teritoriului - DIUAT, Viorel Costea, fost director al Direcţiei de administrare drumuri şi poduri - DADP, Mircia Gherghe, preşedinte comisie evaluare oferte pentru achiziţia de lucrări "Proiectare, execuţie, reabilitare - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov", Nicoleta Stelea, angajată a CJ Braşov ca director adjunct D.C.I.E., persoană din anturajul lui Căncescu, despre care anchetatorii susţin că există date că se ocupă de tranzacţiile financiare personale ale acestuia, şi Onelia Pescariu, apropiată a preşedintelui CJ Braşov, toţi aceştia având, la acest moment, calitatea de suspecţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Anchetatorii mai spun că probele administrate până acum în dosar demonstrează că Aristotel Căncescu "a reuşit, în timp, să îşi asigure un aparat administrativ la nivelul CJ Braşov alcătuit din persoane care execută întocmai dispoziţiile date, fără a exista vreo preocupare pentru legalitate".
"În calitatea sa de preşedinte al Consiliului judeţean Braşov, inculpatul Căncescu Aristotel exercita/exercită de asemenea o influenţă şi autoritate directă asupra membrilor consiliului judeţean, care practic în mod formal şi din dispoziţia sa directă/indirectă întocmeau/întocmesc un simulacru de note de fundamentare, pe baza cărora,inculpatul a dispus/dispune achitarea şi justificarea sumele uriaşe celor două firme 'de casă', pentru lucrări neexecutate sau pentru lucrări care sunt achitate din dispoziţia sa de mai multe ori sau pentru lucrări supraevaluate", se mai menţionează în documentele citate.
Potrivit anchetatorilor, interesul direct al lui Căncescu în această activitate infracţională rezultă din faptul că, acordând celor două firme de casă contracte supraevaluate, plătite abuziv din banii publici ai Consiliului Judeţean Braşov, parte din bani s-au întors sub formă de mită la el.
Cele două firme de casă sunt deţinut de Ion Diniţă, deputat PC, şi Gabriel Bîgiu, cercetaţi, şi ei, în acest dosar.
Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost reţinut luni seară, de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat mai multe ore la DNA Braşov.
Aceeaşi măsură preventivă a fost dispusă în cazul administratorul public al judeţului, Radu Ispas.
Căncescu şi Ispas vor fi prezentaţi, marţi, instanţei supreme, cu propunerea de arestare preventivă.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe