DNA: Judecătoarea Dragomir de la Cornetu a înţeles "să vândă justiţia pe bani"

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că judecătoarea Larisa Julieta Dragomir de la Cornetu a înţeles "să vândă justiţia pe bani", având complice un recidivist, iar pentru a primi bani a avut o atitudine nedemnă de un magistrat.

Urmărește
9 afișări

În şedinţa din 6 mai a Curţii de Apel Bucureşti (CAB), când s-a cerut arestarea preventivă a judecătoarei Larisa Julieta Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, şi a complicelui acesteia, Nicolae Marin, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a susţinut că magistrata "a săvârşit o faptă pentru care pedeapsa este mai mare de patru ani, iar pericolul social concret al faptei rezidă din modul de acţiune, din faptul că inculpata a înţeles să se întâlnească cu persoane recidiviste, cu antecedente penale, cunoscute în zona Cornetu, în zone obscure, acolo unde, alături de persoane dornice de soluţionare a dosarelor pe care le avea în lucru, înţelegând să vândă justiţia pe bani".

"Faptul că un magistrat înţelege să se dedea la astfel de practici şi să se întâlnească cu astfel de persoane, oferind sfaturi juridice persoanelor ale căror dosare le avea în lucru, consideră că nu este o atitudine demnă de un magistrat şi se impune arestarea preventivă a inculpatei", sunt susţinerile procurorului anticorupţie, consemnate de Curte în motivarea deciziei sale.

Referitor la complicele judecătoarei, Nicolae Marin, procurorul a cerut "a se constata faptul că acesta este recidivist, a avut o atitudine procesuală de neînţeles, de nerecunoaştere a faptelor comise, deşi la dosar există probe evidente şi, mai mult, a indus în eroare organele de urmărire penală şi are tendinţa de a arunca toată răspunderea asupra inculpatei Larisa Julieta Dragomir", potrivit documentului citat.

În decizia prin care CAB a decis cercetarea în libertatea a judecătoarei şi în stare de arest a complicelui acesteia, instanţa expune situaţia de fapt aşa cum a fost ea arătată în propunerea de arestare preventivă a procurorilor anticorupţie.

Astfel, "inculpata lucra în calitate de judecător la Judecătoria Cornetu" şi în urmă cu aproximativ două luni l-a cunoscut pe inculpatul Marin Nicolae, iar prin intermediul acestuia pe P.E., cea care a denunţat situaţia la DNA şi care avea mai multe dosare pe rol la Judecătoria Cornetu".

În 14 aprilie, denunţătoarea P.E. a fost căutată la domiciliul părinţilor săi din comuna Cornetu de Marin, care a afirmat că o poate ajuta să soluţioneze favorabil dosarele pe care le avea.

O zi mai târziu, denunţătoarea P.E. s-a întâlnit cu Marin, iar acesta i-a spus că trebuie să plătească pentru fiecare dosar, iar pentru unul dintre dosare preţul este de 2.500 de euro, subliniind că suma nu este mare raportat la numărul de dosare aflate pe rol.

Ulterior, în 27 aprilie, P.E. s-a întâlnit cu Marin, care a avenit cu autoturismul marca Volvo S60, denunţătoarea urcând în autoturism, unde se afla şi judecătoarea Dragomir.

Între cei trei a avut loc o discuţie pe tema unor dosare civile pe care P.E. le avea la Judecătoria Cornetu, iar la sfârşitul discuţiei denunţătoarea le-a dat suma de 1.000 de lei pe care i-a lăsat pe scaunul din faţă al autoturismului, loc indicat de complicele magistratului.

În dimineaţa de 5 mai, judecătoarea a fost luată cu maşina de complicele ei, condus de fiul acestuia, N.M.I. Cei trei au mers cu maşina în Cornetu de unde au preluat-o pe denunţătoarea P.E., continuându-şi drumul până în apropierea sediului Judecătoriei Cornetu.

În maşină a avut loc o discuţie între inculpat şi denunţătoare, iar aceasta le-a lăsat suma de 2.300 de euro în buzunarul din spate al scaunului pasagerului, după care au intervenit organele de urmărire penală, fiind prinşi în flagrant delict.

Discuţiile purtate între inculpaţi şi denunţătoare au fost înregistrate audio-video, se arată în documentul citat, transcrierea acestora aflându-se la dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici