DNA: Speram ca Voicu să recunoască vinovăţia şi faptele de care este acuzat

Procurorii DNA aşteaptau din partea senatorului Voicu o mărturisire în legătură cu acuzaţiile pe care i le aduc, arătând în faţa instanţei că, deşi acesta a fost lăsat iniţial liber, a încercat împiedicarea anchetei prin influenţarea martorilor, motiv pentru care au solicitat prelungirea arestării.

Urmărește
102 afișări
Imaginea articolului DNA: Speram ca Voicu să recunoască vinovăţia şi faptele de care este acuzat

DNA: Speram ca Voicu să recunoască vinovăţia şi faptele de care este acuzat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Reprezentantul DNA prezent la procesul de luni în care Cătălin Voicu a contestat prelungirea cu 30 de zile a arestării preventive a arătat că deşi procurorii anticorupţie au avut toată bunăvoinţa în anchetarea acestuia, prin stabilirea iniţială a unei interdicţii, senatorul a încercat în continuare influenţarea martorilor şi nu şi-a recunoscut faptele.

Procurorul a spus în faţa instanţei că, prin faptele sale, Cătălin Voicu a devansat într-un plan secund rolul unor instituţii fundamentale ale statului, precum Justiţia, Parchetul, Poliţia sau CSM.

"Speram la recunoaşterea din partea lui Cătălin Voicu a vinovăţiei. Iniţial, s-a dispus faţă de acesta o interdicţie. Astfel, a fost lăsat liber iar el a încercat influenţarea martorilor. Există probe certe că inculpatul Voicu a reuşit chiar influenţarea acestor martori. În baza analizei întregului material probator se conturează presupunere rezonabilă a săvârşirii acestor infracţiuni. Măsura s-a prelungit pentru a-l împiedica pe inculpat să mai încerce zădărnicirea aflării adevărului", a mai arătat procurorul DNA.

El a adăugat că, prin ceea ce a făcut, "Cătălin Voicu punea în inferioritate instituţii precum Parchetul, CSM, Justiţia şi Poliţia", făcând referire în acest context la stenograma unei discuţii în care senatorul arăta că poate chema la ordin poliţiştii la sediul IGP.

Totodată, procurorul a mai arătat că aceste fapte de corupţie sunt cu atât mai grave cu cât au fost comise de către Voicu, folosindu-se de calitatea sa de senator şi vicepreşedinte al Comisiei de Apărare.

Procurorul le-a cerut celor nouă magistraţi de la instanţa supremă să respingă contestaţia senatorului Voicu faţă de decizia de prelungire cu încă 30 de zile a măsurii arestării preventive.

Completul de nouă judecători al instanţei supreme a încheiat dezbaterile şi a rămas în pronunţare în cazul contestaţiei senatorului Cătălin Voicu faţă de prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, vineri, prelungirea cu 30 de zile, până în 30 mai, a arestului preventiv în cazul senatorului Cătălin Voicu, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, decizia fiind contestată la Completul de nouă judecători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici