DNA verifică posibile fapte de corupţie ale unor magistraţi în cazul Gorbunov
"Datele solicitate nu sunt publice în conformitate cu articolul 12, alineatul 1, literele e şi f, din Legea 544/2001", a comunicat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, Biroul de presă al DNA, în urma unei solicitări făcute în legătură cu declanşarea unor verificări ale DNA privind posibile fapte de corupţie ale unor magistraţi.
Potrivit articolului 12, alineatul 1, al Legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public, se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor următoarele informaţii: e) informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare; f) informaţiile privind procedurile judiciare, dacă publicitatea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile implicate în proces".
Joi, cinci magistraţi au fost demişi din funcţiile de conducere de la Parchetul Tribunalului Dolj şi de la Tribunalul Braşov. CSM i-a revocat joi pe preşedintele Tribunalului Braşov, Aurelia Munteanu, şi pe preşedintele Secţiei penale a acestei instanţe, Dan Iulian Năstase, amânând o decizie în cazul celor de la Tribunalul Dolj, pentru 11 februarie.
De asemenea, CSM i-a revocat din funcţii pe prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dolj, Gheorghe Stoian, pe adjunctul acestuia, Tena Moraru, dar şi pe procurorul şef al Secţiei judiciare a Parchetului doljean, Ioana Sandu.
Citeşte şi
Procurorii şefi implicaţi în cazul lui Gorbunov, revocaţi
Judecătorii braşoveni implicaţi în cazul Gorbunov, revocaţi de CSM
Poliţia analizează ipoteza implicării a două persoane în crimele de la Braşov
Oftalmologul care l-a consultat pe Gorbunov, anchetat (Video)