Doar 1 din 4 români profită de „Litoralul pentru toţi”, deşi are reduceri de până la 70% la cazări

„Litoralul pentru toţi” promite reduceri de până la 70% la cazări, însă doar unul din patru români alege să profite de aceste oferte.

Urmărește
424 afișări
Imaginea articolului Doar 1 din 4 români profită de „Litoralul pentru toţi”, deşi are reduceri de până la 70% la cazări

Doar 1 din 4 români profită de „Litoralul pentru toţi”, deşi are reduceri de până la 70% la cazări

Cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research şi-a propus să afle mai multe detalii atât despre percepţiile românilor referitoare la programul „Litoralul pentru toţi”, cât şi despre intenţiile acestora de a-şi programa vacanţe pe litoralul Mării Negre la preţuri accesibile, începând cu 1 septembrie.

Astfel, 75% dintre români au auzit de iniţiativă.

Dintre cei care cunosc campania, jumătate (49%) sunt încântaţi de iniţiativă, în special reprezentanţii Generaţiei Z cu vârste cuprinse între 18-24 ani (73%) şi cei cu venituri mici sub 3.000 RON (55%).

În ceea ce priveşte intenţiile de călătorie pe litoralul românesc în această perioadă, 24% dintre români afirmă că vor beneficia de oferta „Litoralul pentru toţi” şi vor merge cu siguranţă la mare, în timp ce 19% încă nu s-au decis.

Cele mai populare destinaţii de litoral în extrasezon 

Pentru acest extrasezon, principalele staţiuni de pe litoral preferate de turişti sunt Mamaia (36%), Eforie Nord (32%), Costineşti (26%) şi Vama Veche (20%).

O analiză mai detaliată arată că staţiunile Mamaia şi Eforie Nord sunt mai populare în rândul persoanelor cu vârste între 35-44 ani, înregistrând procente de 43% şi, respectiv, 38%. Aceste date sugerează că aceste destinaţii oferă facilităţi şi activităţi mai atractive pentru familiile şi turiştii din această categorie de vârstă.

Pe de altă parte, Costineşti şi Vama Veche atrag în special tinerii, aceste staţiuni fiind cunoscute datorită atmosferei lor animate şi vieţii de noapte active. Aşadar, Costineşti este o destinaţie mai atrăgătoare pentru tinerii între 18-24 ani (39%), în timp ce Vama Veche este preferată în mai mare măsură atât de cei între 18-24 ani (35%), cât şi de tinerii între 25-34 ani (31%).

Ofertele de cazare incluse în programul „Litoralul pentru toţi” din acest an sunt considerate conforme cu aşteptările de către 66% dintre respondenţi. Cu toate acestea, 28% le consideră sub nivelul aşteptărilor, în special persoanele fără copii (32% comparativ cu 26% în cazul celor fără copii) şi cele cu venituri sub 3000 RON (37%).

57% dintre români nu intenţionează să beneficieze de ofertele programului „Litoralul pentru toţi” din acest an, principalele motive fiind lipsa fondurilor (52%), preferinţa pentru alte destinaţii (38%), lipsa timpului (28%) şi începerea şcolii (23%).

În privinţa influenţei pe care începerea şcolii o are asupra deciziei de a profita de această ofertă, 41% dintre români consideră că acest factor contează destul de mult sau foarte mult. Această influenţă este mai pronunţată în rândul tinerilor între 18-24 de ani (60%), persoanelor cu vârste între 35-44 de ani (52%) şi celor care au copii (61% comparativ cu 23% în cazul celor fără copii).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici