- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.06.2012, 16:38)
- Aurelia Alexa , Valentin Anghel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doar 46% dintre tinerii care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit mereu prezervativ
Aproape 70% dintre tineri afirmă că au utilizat prezervativ la primul contact sexual, însă doar 46% dintre cei care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit întotdeauna un prezervativ, rezultă dintr-un studiu prezentat joi de Fundaţia Tineri pentru Tineri.
Urmărește
521 afișări
Doar 46% dintre tinerii care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit mereu prezervativ (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Arhiva Mediafax Foto)
Datele studiului arată că debutul în viaţa sexuală se realizează, în medie, la vârsta de 16-17 ani (17,5 ani la fete şi 16,1 ani la băieţi), două treimi dintre tineri definind primul contact sexual "ca fiind cu un/o iubit(ă)".
În ceea ce priveşte durata relaţiilor cu partenerii de la primul contact sexual, pentru 43% dintre respondenţi au spus că actul sexual are loc, în general, după câteva luni.
"Printr-o analiză comparativă a datelor existente, se poate remarca faptul că utilizarea metodelor moderne de contracepţie este în creştere, însă procentul actual de utilizare nu este unul suficient. Aşadar, în 1999, 40,2% dintre bărbaţi şi 28% dintre femei declarau că au utilizat o metodă modernă de contracepţie la primul contact sexual. În 2004, 64,6% dintre bărbaţi şi 44,7% dintre femei utilizaseră contracepţia modernă la debutul în viaţa sexuală", arată iniţiatorii studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Cele mai recente date (2011) arată că 67,8% dintre tineri au utilizat un prezervativ la primul contact sexual, principalele motive pentru care apelează la această metodă de protecţie fiind evitarea sarcinii (inovcată de 70,3%), prevenirea unei infecţii cu transmitere sexuală (49,9%), neîncredere în partener (18%) şi dorinţa partenerului (4,3%).
În acelaşi timp, tinerii care nu au folosit prezervativul justifică acest comportament prin faptul că acel contact sexual a fost neprevăzut (36%) sau prin încrederea în partener (28%).
Cele mai recente date arată că trei sferturi dintre tineri au avut contact sexual cu un singur partener, în ultimele trei luni.
"Îngrijorător este că doar 46% dintre tinerii care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit întotdeauna un prezervativ în timpul acestor contacte", mai spun iniţiatorii studiului.
Potrivit sursei citate, în 2009, la nivel european, 28% dintre tineri nu au vorbit cu primul lor partener sexual despre contracepţie, înainte de a avea raporturi sexuale pentru prima oară. Acest procent creşte la 35% când vine vorba de partenerul sau partenera curent(ă).
Dintre cei care nu au discutat cu partenerul(a), 16% au declarat că sunt prea "stânjeniţi" şi alţi 16% au presupus că partenerii se ocupaseră de contracepţie.
În prezent, trei sferturi dintre tinerii români au declarat că au discutat cu partenerul despre folosirea prezervativului, iar aproape jumătate dintre ei (47,4%) spun că a existat cel puţin un caz în care partenerul a cerut folosirea prezervativului. Dintre respondenţii cărora li s-a solicitat asta, 18,2% au refuzat să folosească prezervativul.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe