Doar 60% din plajele litoralului au fost închiriate
Doar 60 la sută din suprafaţa plajelor litoralului românesc a fost închiriată în urma celor două licitaţii organizate de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL).
Doar 60% din plajele litoralului au fost închiriate (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)
Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, în prezent din suprafaţa totală de plajă, de 1.579.494 de metri pătraţi, a fost închiriată agenţilor economici o suprafaţă de 976.883 de metri pătraţi, ceea ce reprezintă 61,84 la sută din totalul plajei turistice.
Astfel, la cele două etape ale licitaţiei, organizate la sfârşitul lunii aprilie şi la jumătatea lunii mai, au fost oferite 172 de sectoare de plajă, fiind câştigate însă doar 66, dintre care 29 în prima etapă. La aceste suprafeţe se mai adaugă 21 de contracte încheiate în perioada 2006 - 2008 pe o durată de zece ani, respectiv alte patru contracte preluate de la Primăria Mangalia, încheiate anterior trecerii plajelor către Administraţia Bazinală.
"Restul sectoarelor de plajă, pentru care nu au fost depuse oferte sau nu au fost adjudecate, vor rămâne în administrarea ABADL", a precizat Anton.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Responsabilul de comunicare al ABADL a declarat că agenţii economici care au câştigat sectoare de plajă au posibilitatea să le administreze până în 15 octombrie.
"Printre alte obligaţii prevăzute în contract, aceştia vor trebui să pună la dispoziţie o suprafaţă de plajă necesară organizării şi desfăşurarii serviciului public de Salvamar şi a posturilor de prim ajutor", a afirmat Cătălin Anton.
De asemenea, operatorii de plajă trebuie să nu împiedice, în niciun fel, accesul pe plajă şi să nu perceapă taxe de acces, să nu subînchirieze şi să nu cesioneze sectorul de plajă, să nu execute construcţii şi dotări ilegale pe suprafaţa închiriată şi să nu desfăşoare alte activităţi care să modifice calitatea şi cantitatea fâşiei de plajă sau care pot afecta mediul natural şi să lase liberă cel puţin 30 la sută din suprafaţa închiriată, pentru ca turiştii să-şi poată aşeza propriile accesorii de plajă. În plus, ei vor întreţine şi vor igieniza zilnic suprafaţa de plajă şi o vor dota cu recipiente adecvate pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi vor participa la păstrarea ordinii publice pe plajă, în colaborare cu organele abilitate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO