- Home
- Social
- (06.11.2020, 07:35)
- Magda Gheorghiţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doar restricţiile de circulaţie nu vor opri răspândirea virusului. Medic infecţionist, despre ce ar salva cu adevărat situaţia
- Restricţiile de circulaţie nu sunt suficiente pentru a opri răspândirea virusului
- Adrian Marinescu: Ar trebui să testăm 1% din populaţia României pe zi, circa 150.000 de oameni/ zi
- Marinescu: Anchetele epidemiologice trebuie făcute rapid
Urmărește
11520 afișări
Doar restricţiile de circulaţie nu vor opri răspândirea virusului. Medic infecţionist, despre ce ar salva cu adevărat situaţia
De luni, vei putea să circuli mai puţin. Ne îndreptăm vertiginos spre 10.000 de cazuri noi de Covid-19 în fiecare zi, dar restricţiile de circulaţie nu sunt suficiente pentru a opri răspândirea virusului. Ţi-o spune şi medicul Adrian Marinescu, prezent aseară la Marius Tucă Show.
El explică cât de importante sunt testele şi, acolo unde ies pozitive, anchetele epidemiologice rapide pentru a bloca virusul să se răspândească.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
„Foarte adevărat că treaba asta cu lockdown-ul sună, aşa, ca o chestie fixă, dar prin definiţie ce înseamnă? Înseamnă c-ar trebui să izolăm oamenii care sunt pozitivi în raport cu ceilalţi. Am două variante. Fie o fac prin testare, fie o fac la nivel de masă, pentru că nu am varianta testării, cam aşa mi-aş pune problema. Ce înseamnă testare? Lumea întreabă: cât ar trebui să mă testez la nivelul României? Ar trebui să fie cam 1% pe zi. Dacă am avea 18 mil, 15 mil populaţie activă, ar însemna 150 000. Cam pe aici ar trebui să fie nivelul.
Întrebarea e de ce mă interesează să testez? Pentru că în felul ăsta, când e transmitere accelerată, îi identific pe cei care sunt pozitivi dar nu-i suficient. Persoana pozitivă trebuie să aibă şi o anchetă epidemiologică, făcută rapid. Poate că o variantă ar fi medicul de familie ar putea să facă testarea cu test rapid. Practic, avea o orientare încă de la început în cazul acestei familii”, consideră Adrian Marinescu, medic infecţionist.
Deşi capacitatea de testare a crescut foarte mult la noi, ministrul Nelu Tătaru spunea că a ajuns la 50.000 de teste RT PCR pe zi, suntem departe de a ajunge la numărul de teste necesare care să controlăm epidemia. Şi avem capacitatea, dar nu o folosim la potenţialul maxim. Ieri, de exemplu, erau raportate 37.685 de teste.
RAPORTARE 5 NOIEMBRIE. Ultimul bilanţ Covid-19 în România arată astfel:
- 37.685 DE TESTE
- 21.622 DE TESTE ÎN BAZA DEFINIŢIEI DE CAZ
- 16.063 DE TESTE LA CERERE
Citește pe alephnews.ro: Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe